De boekenmarkt kon vorig jaar door corona niet doorgaan. Nu is ze terug.
Volledig scherm
De boekenmarkt kon vorig jaar door corona niet doorgaan. Nu is ze terug. © Kristof Donné

Boekenmarkt terug van weggeweest

GeelVorig jaar strooide het coronavirus roet in het eten maar dit jaar kan er weer een boekenmarkt georganiseerd worden. De Boekenmarkt zal komende zondag doorgaan, van 13 tot 17 uur, op de Markt.

 1. Weekendtips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalletje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals
  PREMIUM
  Kempen

  Weekend­tips in de Kempen: Pompoenen wegen, festivalle­tje in Dessel, bezoekje aan het kermiscafé of shoppen in Herentals

  Het zomerweer ligt al een tijdje achter ons, maar bij de pakken blijven zitten heeft ook geen zin. En in de Kempen valt er altijd nog wel iets te beleven om naartoe te gaan. In Herentals staat de herfstshopping op het programma, in Kasterlee breekt de pompoenengekte weer los, op het terrein van het Sporta-centrum in Tongerlo kan naar hartelust gesport worden en in Dessel organiseert men ‘Oan de Voart’, een festival op de terreinen van Maes Beton.
 2. Woonzorgcentrum Sint-Barbara verruimt zorgaanbod met vijf kamers voor oriënterend kortverblijf: “Multidisciplinair team begeleidt bewoner naar meest geschikte zorgvorm”
  herselt

  Woonzorg­cen­trum Sint-Barbara verruimt zorgaanbod met vijf kamers voor oriënte­rend kortver­blijf: “Multidis­ci­pli­nair team begeleidt bewoner naar meest geschikte zorgvorm”

  Woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt heeft maandag een nieuwe, en in de regio nog vrij unieke, zorgvorm in gebruik genomen. Vier serviceflats werden omgebouwd tot vijf kamers voor een oriënterend kortverblijf, waar 65-plussers met zorgnoden terecht kunnen na een acute crisissituatie. Na een tijdelijke observatieperiode adviseert een multidisciplinair team welke woon- en leefsituatie voor de persoon in kwestie het meest geschikt is. Voor mensen met dementie werd dan weer een extra afdeling met geïntegreerd dagcentrum en kortverblijf voorzien.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.