Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Auto belandt op dak na technisch defect

 1. Gemeente Westerlo gaat samenwerking aan met vzw Vlamo om subsidie te verkrijgen voor renovatie van Reflex: “De ideale partner om mee in zee te gaan”

  Gemeente Westerlo gaat samenwer­king aan met vzw Vlamo om subsidie te verkrijgen voor renovatie van Reflex: “De ideale partner om mee in zee te gaan”

  De gemeente Westerlo gaat een samenwerking aan met de vzw Vlamo, de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie. Zo wil men 500.000 euro aan Vlaamse subsidies binnenhalen voor de renovatie van de voormalige discotheek Reflex tot een multifunctioneel ontmoetingscentrum. De oppositie onthield zich op de gemeenteraad grotendeels bij de stemming, omdat er over de plannen voor het gebouw en de invulling van de samenwerking volgens hen nog te weinig duidelijkheid is.
  Westerlo
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.