De auto van Eva en Roeland werd aangereden en belandde enkele meters verder in hun voortuin.
Volledig scherm
De auto van Eva en Roeland werd aangereden en belandde enkele meters verder in hun voortuin. © RV

Auto aan flarden gereden in spectaculair ongeval met vluchtmisdrijf: "Alle buren klagen sinds jaar en dag over de onveiligheid”

GeelDe bewoners van de Rauwelkoven te Geel werden in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een knal, maar niemand stond op om een kijkje te nemen. De volgende ochtend blijkt de wagen van Eva Verbraeken en Roeland Vranckx volledig aan flarden te zijn gereden en van de dader ontbreekt bijna elk spoor. De straat is het snelle sluipverkeer en alle accidenten meer dan beu. “We durven onze oprit niet meer af te rijden zonder dat er iemand op uitkijk staat. Dat is toch te gek voor woorden?”

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwangerschap heb je invloed op de smaakontwikkeling van je kind”
  Retie/Meerhout

  Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwanger­schap heb je invloed op de smaakont­wik­ke­ling van je kind”

  Vriendinnen en orthomoleculaire therapeuten Joke Vanherck (34) uit Retie en Hanne Mariën (33) uit Meerhout hebben samen een boek uitgebracht. Als jonge mama’s met een bijzondere interesse voor voeding helpen ze met ‘Blije buikjes’ andere ouders op weg om gezonder te koken voor hun kinderen. “Toen wij enkele jaren geleden voor het eerst ouder werden, hadden we zelf graag dit boek gehad”, zeggen de dames.