Het voorontwerp van architect Jeroen Dries is nog niet definitief.
Volledig scherm
Het voorontwerp van architect Jeroen Dries is nog niet definitief. © Jeroen Dries/vzw Islamitisch Centrum Geel

Akkoord over nieuw Islamitisch centrum

GEELHet schepencollege en de moslimgemeenschap hebben een akkoord bereikt over een voorontwerp van de bouw van een Islamitisch centrum aan de sportterreinen van De Leunen. De oude barakken die er momenteel dienst doen als moskee zullen dan plaats ruimen voor een gloednieuw centrum met verschillende faciliteiten. Vzw Islamitisch Centrum Geel wil er bovendien een ontmoetingsplaats tussen moslims en niet-moslims van maken.

 1. Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsjeblieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”
  Vlimmeren/Beerse

  Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsje­blieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”

  De 12-jarige Sverre Kleeren uit Vlimmeren (Beerse) heeft een ontroerende open brief geschreven naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met emotionele woorden smeekt hij om op het einde van dit schooljaar op bosklassen te mogen gaan. “We klagen niet, maar deze uitstap zou ik hééééééél graag doen. Waarom zou het niet mogen? In juli zullen we waarschijnlijk toch op verlof mogen of op kamp gaan.”
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"