Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Bollen

Aantal woninginbraken blijft dalen in politiezone

geel/laakdal/meerhoutIn 2021 stelde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout 66 woninginbraken vast, met daarnaast 32 pogingen tot inbraak. Voor de inbraken en de pogingen samen is dat een daling van 8 procent ten opzichte van 2020. Het gaat meteen ook om het laagste aantal (pogingen tot) inbraken sinds 2002.

 1. MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraafplaatsen”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraaf­plaat­sen”

  Welkom Sinterklaas, de Gheyntjesworp, de Kerstwensboom op de Grote Markt... en sinds vorig jaar ook de Jokerfeesten. Samen met een groep vrijwilligers organiseert Nik Tuytelaers (59) tal van activiteiten in Turnhout. Hij is dan ook al zestien jaar voorzitter van Toerisme Turnhout vzw. Op professioneel vlak runt Nik een wijnhandel waarmee hij verscheidene Turnhoutse horecazaken van wijn en bubbels voorziet. Aan ons stelt hij zijn stad voor. “Soms denk ik: dju, met deze straat hebben we een kans gemist.”
  Geel
 1. Marianne Verhaert (Open Vld) wil beter treinverkeer over de grenzen heen: “Grensoverschrijdend spoorvervoer is achtergesteld kindje”
  PREMIUM

  Marianne Verhaert (Open Vld) wil beter treinver­keer over de grenzen heen: “Grensover­schrij­dend spoorver­voer is achterge­steld kindje”

  De Kamer keurde een voorstel goed van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) om de grensoverschrijdende spoorverbindingen aantrekkelijker te maken. De mobiliteitsexperte vraagt een duidelijke visie op dat regionaal grensoverschrijdend vervoer en een beter overleg met de buurlanden om de trip over de grens makkelijker te maken. “Regionale grensoverschrijdende spoorverbindingen worden vaak uitgebaat met het oudst mogelijke materieel, aan zeer lage frequenties, met slechte aansluitingen en aan een te hoge prijs.”
  Geel
 2. Van schapenwol als isolatie tot een wand gemaakt van juten koffiezakken: demowoning met biogebaseerde bouwmaterialen strijkt neer op Kamp C
  PREMIUM

  Van schapenwol als isolatie tot een wand gemaakt van juten koffiezak­ken: demowoning met biogeba­seer­de bouwmateri­a­len strijkt neer op Kamp C

  Op de site van Kamp C in Westerlo verrijst momenteel een bijzondere demonstratiewoning, die meer dan honderd biogebaseerde bouwtoepassingen voor onder meer gevels, wanden en vloeren toont. Van een vloer die gemaakt is van lisdodde of een akoestische wand vervaardigd uit juten koffiezakken: vanaf april is het allemaal een half jaar lang te bezichtigen op de tentoonstelling in de vorm van een huis. “De landbouw vormt voor deze vorm van bouwen een belangrijke partner aangezien zij nieuwe bouwmaterialen kunnen aanleveren.”
  Westerlo