1. Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitutie: “Hij maakte de afspraakjes, zij moest het geld aan hem geven”
  PREMIUM
  Herentals/Olen

  Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitu­tie: “Hij maakte de afspraak­jes, zij moest het geld aan hem geven”

  Een 31-jarige man uit Morkhoven (Herentals) riskeert een gevangenisstraf van 40 maanden, omdat hij een jonge vrouw zou hebben opgesloten in zijn appartement om tot prostitutie te dwingen. Na enkele dagen kon de vrouw haar ex-vriend een sms sturen, waarop de politie haar kon bevrijden. “Hij probeerde er het beste van te maken door zijn dagen te vullen met drank, drugs en seks”, probeerde zijn advocaat de rechtbank uit te leggen.
 1. Geen nieuw administratief centrum of feestzaal na schrapping in meerjarenplanning : “Prijsherzieningen geven meerkost van 9 miljoen voor investeringen”
  PREMIUM
  Herentals

  Geen nieuw administra­tief centrum of feestzaal na schrapping in meerjaren­plan­ning : “Prijsher­zie­nin­gen geven meerkost van 9 miljoen voor investerin­gen”

  De energiecrisis en inflatie zorgen voor flinke prijsstijgingen voor het Herentalse stadsbestuur en hebben bijgevolg grote impact op de investeringen die in het meerjarenplan opgenomen werden. “Aanpassingen zijn noodzakelijk”, klinkt het. “Onder meer de bouw van nieuw administatief centrum en stadsfeestzaal werden geschrapt.”
 2. Ziekenhuis Geel gebruikt voortaan ook robotchirurgie bij operaties in maag en darmen: “We kunnen zo met zeer hoge precisie in zeer kleine ruimtes opereren”
  geel

  Ziekenhuis Geel gebruikt voortaan ook robotchi­rur­gie bij operaties in maag en darmen: “We kunnen zo met zeer hoge precisie in zeer kleine ruimtes opereren”

  Nadat het Ziekenhuis Geel eerder dit jaar al voor het eerst gebruikmaakte van robotchirurgie binnen de urologie, voornamelijk voor operaties aan de prostaat, kan dat voortaan ook binnen de abdominale heelkunde. De ingrepen — meer bepaald bij buikwandchirurgie en bij operaties van maag en darmen, waaronder ook kankeroperaties — kunnen zo met een hogere precisie uitgevoerd worden.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwangerschap heb je invloed op de smaakontwikkeling van je kind”
  Retie/Meerhout

  Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwanger­schap heb je invloed op de smaakont­wik­ke­ling van je kind”

  Vriendinnen en orthomoleculaire therapeuten Joke Vanherck (34) uit Retie en Hanne Mariën (33) uit Meerhout hebben samen een boek uitgebracht. Als jonge mama’s met een bijzondere interesse voor voeding helpen ze met ‘Blije buikjes’ andere ouders op weg om gezonder te koken voor hun kinderen. “Toen wij enkele jaren geleden voor het eerst ouder werden, hadden we zelf graag dit boek gehad”, zeggen de dames.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. ANBN organiseert ontmoetingsmoment voor ouders van jongeren met een eetstoornis
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  ANBN organi­seert ontmoe­tings­mo­ment voor ouders van jongeren met een eetstoor­nis

  Heeft jouw kind een eetstoornis? Zoek je een plek waar je met je vragen terecht kan, tips en zorgen kan delen met andere ouders en elkaar kan steunen? De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa (ANBN) organiseert een ontmoetingsmoment op maandag 12 december om 19.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Het einde is voorzien om 21.30 uur. Vooraf inschrijven is verplicht en doe je via het online formulier.
 2. Inbrekers slaan tweemaal toe in dezelfde buurt
  Laakdal

  Inbrekers slaan tweemaal toe in dezelfde buurt

  Vrijdagnacht waren er inbrekers op pad in Laakdal. In de Meerlaarstraat werd in een van de woningen een raam geforceerd. De dieven maakten buit, maar wat er precies weg is, dat is nog niet geweten. De bewoners zijn namelijk niet thuis. Ook in een woning in de Heistraat zijn er braaksporen aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of de dieven daar ook effectief zijn binnengeraakt. Omdat de twee huizen in dezelfde buurt liggen, is het mogelijk dat het om dezelfde daders gaat.