De dader voor de rechtbank tijdens de behandeling van de zaak.
Volledig scherm
De dader voor de rechtbank tijdens de behandeling van de zaak. © Jeroen Desmecht

Vijf jaar cel voor man die cannabisboer om het leven bracht: “Boven de kelderdeur schreef hij drie namen. Q., de naam van het slachtoffer, was doorstreept”

Vier dagen lang lag het levenloze lichaam van een 24-jarige man in de kelder van zijn cannabisplantage in het Oost-Vlaamse Asper. Omringd door Spaanse bijbelspreuken, met niet minder dan zestig snij- en steekwondes van het leven beroofd. Een mysterieuze zaak die de speurders naar een Colombiaanse werkkracht op de plantage van het slachtoffer leidde. Hij kreeg maandag een effectieve celstraf van vijf jaar. “Boven de kelderdeur schreef hij de namen van de uitbaters. Q., de naam van het slachtoffer, was doorstreept.”

2 reacties

 • glenn wouters

  2 jaar geleden
  Dit is gewoon belachelijk. Moord is levenslang, tenzij er gegronde redenen zijn om een iets lichtere straf te krijgen. En de politiek zich maar afvragen waarom de misdaad cijfers zo hoog zijn. Tsja als je geen straf in verhouding krijgt kan je al eens iets overwegen.
 • Riake De Kock

  2 jaar geleden
  5 jaar cel om iemand te vermoorden, ik blijf het ongelooflijk vinden...
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergelaten drugsspuiten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”
  Gent

  Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergela­ten drugsspui­ten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”

  Sinds een kind zich in oktober 2019 prikte aan een zwerfspuit in een parkje aan de Wasstraat, voert de stad ‘sweepings’ uit van alle groenzones. De laatste gebeurde in november 2020, en leverde ‘slechts’ vijf spuiten op. “We blijven dit doen, de Groendienst en de veegploegen kijken trouwens dagelijks uit naar zwerfspuiten”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).