Volledig scherm
© Jeroen Desmecht

Uitbater (24) van cannabisplantage met 60 messteken om het leven gebracht, maar dader heeft het over “wettelijke zelfverdediging”

Vier dagen lang lag het levenloze lichaam van een 24-jarige man in de kelder van zijn cannabisplantage in Asper. Om het leven gebracht met zo’n zestig messteken. Op de deur naar de bewuste ruimte liet de dader bijbelspreuken na. Een mysterieuze zaak, die de speurders naar een Colombiaanse werkkracht op de plantage van het slachtoffer leidde. “De feiten getuigen van een woede-uitbarsting. Hij wou zijn vrouw en ongeboren kind beschermen. Hij kent maar één leefwereld en dat is de zijne.”

 1. Laatste 30 Roma wonen in krotten in Aziëstraat, maar moeten ook daar weg: “Het is niet eerlijk, wij weten niet waar naartoe”
  PREMIUM
  Gent

  Laatste 30 Roma wonen in krotten in Aziëstraat, maar moeten ook daar weg: “Het is niet eerlijk, wij weten niet waar naar­toe”

  Het integratieproject voor Roma aan de Lübecksite is opgestart, en lijkt vlot te verlopen. Alle Roma die in september 2019 hadden aangegeven in het project te willen instappen, wonen nu in de containers. Maar aan de Aziëstraat blijven nog een 30-tal mensen achter, waaronder ook kinderen. Zij willen ook nog naar de Lübecksite, maar mogen niet. “Binnen 2 weken moeten we hier weg, maar we weten niet waarheen”, zeggen ze.
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water