Zowel de kleuterafdeling van de hoofdschool (foto) als de wijkafdeling ''t Klein Schooltje zijn gesloten.
Volledig scherm
Zowel de kleuterafdeling van de hoofdschool (foto) als de wijkafdeling ''t Klein Schooltje zijn gesloten. © GoogleMaps

Twee kleuterafdelingen in Gavere gesloten nadat juf positief test op corona: 74 kleuters moeten tien dagen in quarantaine

AsperAlle kinderen van de kleuterafdeling van de Vrije Basisschool én haar wijkschool Klein Schooltje in Asper moeten tien dagen in quarantaine. De twee scholen zijn gesloten, nadat een juf een positieve coronatest heeft afgelegd.

 1. Veilig Zwijnaarde
  Gent

  Veilig Zwijnaarde

  Het zijn spannende tijden voor de inwoners van Zwijnaarde. Enkele weken geleden pakte mobiliteitsschepen Watteeuw uit met de idee om in Gentbrugge en Zwijnaarde circulatieplannen in te voeren. Wat, hoe en waar precies is nog niet beslist, maar dat er zal geknipt en omgeleid worden, lijkt nu al onafwendbaar. Ik kreeg meteen berichten van handelaars uit beide gemeenten om in deze column iets te schrijven over hun bezorgdheden, om u maar te zeggen dat de schrik erin zit van zodra ons stadsbestuur communiceert een idee te hebben. In Zwijnaarde is men dezer dagen dubbel ongerust. De kans is groot dat bpost daar een vestiging zal planten op het industrieterrein. Vanop dat terrein kan je de R4 horen. Je kunt, om het met een volkse zegswijze te stellen, zelfs zover plassen, maar toch moet het zware vrachtverkeer door een woonwijk dieselen. Voor diegenen die de buurt niet kennen, schets ik even de situatie. Komende uit de richting van de N60 en het dorpscentrum moeten vrachtwagenchauffeurs hun combinatie door een haakse bocht wringen en hopen op de hoffelijkheid van automobilisten, fietsers en buschauffeurs om dat manoeuvre binnen het kwartier en zonder schade te kunnen uitvoeren. Als er een eindje weg wordt aangelegd van het bedrijventerrein tot aan de R4, zoals voormalig burgemeester Termont al met veel bombarie beloofde — hij liet zich tijdens die belofte rechtstaand in een rode cabrio rondrijden, ik verzin dit niet — dan is het probleem opgelost. Toegegeven, er zal moeten onderhandeld worden met de eigenaars van de grond en die aansluiting zal geld kosten, maar Zwijnaarde zal verkeersveiliger worden en dat is terecht een stokpaardje deze legislatuur. Zou het naïef zijn om te hopen dat de stad eerst dit prangende probleem oplost alvorens met circulatieplannen en LEZ-uitbreidingen te strooien?
 1. Benoit Dewitte haalt voor tiende keer Michelinster binnen, maar coronabesmetting drukt de stemming: “Al dagen doodziek geweest”
  Ouwegem

  Benoit Dewitte haalt voor tiende keer Michelin­ster binnen, maar coronabe­smet­ting drukt de stemming: “Al dagen doodziek geweest”

  Het bekende restaurant Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem houdt stevig stand in de culinaire gids Michelin 2021, die maandagvoormiddag is voorgesteld : voor het tiende jaar op rij krijgen de broers in Ouwegem een Michelinster. De zaak bestaat bovendien twintig jaar. Maar corona drukt de feestvreugde. “Ik heb zelf het virus te pakken en heb me al dagen doodziek gevoeld”, getuigt Benoit.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers