C.H. keerde twee jaar geleden uit Syrië terug met haar twee jonge kinderen.
Volledig scherm
C.H. keerde twee jaar geleden uit Syrië terug met haar twee jonge kinderen. © DR

Teruggekeerde jihadi-mama krijgt geen straf, maar mag komende drie jaar niet op Facebook, Twitter of Instagram

Een 26-jarige vrouw uit  Baaigem die twee jaar geleden met twee kinderen terugkeerde uit Syrië, heeft in de Brugse rechtbank geen straf gekregen. Mede door het feit dat C.H. een blanco strafblad had en haar leven intussen weer op de rails kreeg, gaf de rechter haar de gunst van de opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden. Zo mag H. de komende drie jaar niet op Facebook, Twitter of Instagram.

270 reacties

 • Susie Casteleyn

  2 jaar geleden
  En wat ga je ze nog allemaal toegeven. Vlaams Belang verdiend zoveel kiezers en er zullen er nog veel meer volgendaar ben ik 100% zeker van. Ik gun het hen van harte.
 • Leonard Tonnelier

  2 jaar geleden
  Op 26 mei werden vele in de politiek onbekwamen weggestemd. Wanneer gebeurt dat in justitie?
 • Nancy Diegem

  2 jaar geleden
  Naieve gerechtelijke uitspraak om te lachen en wat deze laatste wellicht ook zal doen in haar vuistje !
 • Nikolaas Bouman

  2 jaar geleden
  Onvoorstelbaar dat deze vrouw hier mee wegkomt! In België kan alles. Niets wordt nog bestraft. Deze rechters zijn totaal wereldvreemd. Die dwaze vrouw heeft haar leven echt niet gebeterd!
 • Andy De Schieter

  2 jaar geleden
  Rechters zijn er om 'recht' uit te spreken. Die moeten zich niet bezig houden met controle op de uitspraak.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Kunnen de uitgebreide terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”
  PREMIUM
  Gent

  Kunnen de uitgebrei­de terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”

  Heeft corona de Gentse visie op terrassen definitief veranderd? Het lijkt alvast van wel. Het stadsbestuur bekijkt welke uitgebreide terrassen eventueel permanent kunnen blijven staan, ook na april 2022, en hoe dat allemaal in een nieuw reglement gegoten kan worden. “Het is duidelijk dat de Gentenaars positief staan tegenover terrassen, en dat sommigen echt een meerwaarde zijn”, zegt Sofie Bracke (Open Vld)