Uitbaters Denny en Lisa en hun jarige keukenchef Ayrton.
Volledig scherm
Uitbaters Denny en Lisa en hun jarige keukenchef Ayrton. © Foto Ronny De Coster

’t Valeirke heropent met volledig vernieuwd terras: “Plaats om 32 gasten comfortabel en veilig te ontvangen”

GavereDaags voor de gedeeltelijke heropening van de horeca zijn vaklui nog volop aan het werk om het helemaal vernieuwde terras aan de achterkant van ’t Valeirke in Gavere af te werken. “Vanaf dit weekend kunnen we 32 gasten comfortabel en veilig ontvangen op onze twee vernieuwde terrassen”, voorzien uitbaters Denny De Bie en Lisa Cornelis.

 1. Techniekacademie moet kinderen warm maken voor techniek en technologie

  Technieka­ca­de­mie moet kinderen warm maken voor techniek en technolo­gie

  Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kunnen in Gavere vanaf september naar de zogenaamde Techniekacademie. Het gemeentebestuur van Gavere neemt daarvoor een initiatief, samen met de hogeschool Vives en met enkele Gaverse bedrijven. “Technisch onderwijs en technologie genieten nog altijd niet het imago dat ze verdienen. Daardoor durven te weinig jongeren kiezen voor een opleiding in die richting”, motiveert Linda Van Den Berghe van het technologiebedrijf Van Hoeck Automation waarom zijn eraan meewerkt.
 2. Criminaliteitscijfers dalen licht, vertrouwen in Gentse politie gestegen: “Dit doet deugd”
  Gent

  Criminali­teits­cij­fers dalen licht, vertrouwen in Gentse politie gestegen: “Dit doet deugd”

  Uit de Stadsmonitor, een grootschalige burgerbevraging bij 150.000 Vlamingen, blijkt dat het vertrouwen van de Gentenaars in de politie licht gestegen is. De criminaliteitscijfers in onze stad zijn intussen gedaald. Of het ene met het andere te maken heeft, is niet bevraagd, maar de politie is in elk geval blij met het gewonnen vertrouwen. “De bevolking weet dat we echt ons best doen”, zegt korpschef Filip Rasschaert.