Het tapasbordje bij het aperitief: een smaakvol en gevarieerd assortiment fijne hapjes
Volledig scherm
PREMIUM
Het tapasbordje bij het aperitief: een smaakvol en gevarieerd assortiment fijne hapjes © Foto Ronny De Coster

RESTOPTIP • Bistro ’t Valeirke voor de perfect gekruide en gegaarde côte à l’os

GavereIn afwachting van de volledige heropening van de horeca heeft Bistro ’t Valeirke Gavere zijn terrassen vernieuwd én uitgebreid. En dat gebeurde zo smaakvol, dat het zelfs helemaal niet stoort, als je tafeltje met onder meer zomerse tapas en perfect gekruide côte à l’os eigenlijk op een parkeerplaats staat. Lees hier meer restaurantrecensies.

 1. Techniekacademie moet kinderen warm maken voor techniek en technologie

  Technieka­ca­de­mie moet kinderen warm maken voor techniek en technolo­gie

  Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kunnen in Gavere vanaf september naar de zogenaamde Techniekacademie. Het gemeentebestuur van Gavere neemt daarvoor een initiatief, samen met de hogeschool Vives en met enkele Gaverse bedrijven. “Technisch onderwijs en technologie genieten nog altijd niet het imago dat ze verdienen. Daardoor durven te weinig jongeren kiezen voor een opleiding in die richting”, motiveert Linda Van Den Berghe van het technologiebedrijf Van Hoeck Automation waarom zijn eraan meewerkt.
 2. Controlemaatregelen Blaarmeersen hebben gewerkt. “Nu zoeken naar een permanente oplossing”
  Gent

  Controle­maat­re­ge­len Blaarmeer­sen hebben gewerkt. “Nu zoeken naar een permanente oplossing”

  Na de strubbelingen in juni en het ingrijpen van de stad - met strenge toegangscontrole tot de strandzone - heeft de Blaarmeersen een rustige zomer gekend. Daar heeft uiteraard ook het slechte weer een aandeel in. “Er zijn 751 incidenten geweest tijdens de zomermaanden, terwijl er in totaal 45.000 bezoekers waren", zegt sportschepen Sofie Bracke (Open Vld). “We zoeken nu een structurele oplossing voor de volgende zomers.”
 3. Wordt het een gat in de muur of een vlonderpad op het water? Stad bekijkt hoe je binnenkort het Gravensteen binnenkomt: “Maar we maken nog geen beloftes”
  PREMIUM
  Gent

  Wordt het een gat in de muur of een vlonderpad op het water? Stad bekijkt hoe je binnenkort het Graven­steen binnenkomt: “Maar we maken nog geen beloftes”

  Van de voorstellen van burgers die rond het Gravensteen zijn gemaakt, is er één weerhouden door het Agentschap Onroerend Erfgoed. Het voorstel met het vlonderpad heeft een beperkte impact op de erfgoedwaarde, en maakt de burcht effectief toegankelijk. “We willen dit dan ook verder bekijken met onze diensten en toetsen aan de uitgangspunten van de Open Oproep", zegt bevoegd schepen Sami Souguir (Open Vld), evenwel zonder enige garanties te geven.