Actievoerders trokken ook naar de gemeenteraad, maar daar hield de meerderheid voet bij stuk.
Volledig scherm
PREMIUM
Actievoerders trokken ook naar de gemeenteraad, maar daar hield de meerderheid voet bij stuk. © Foto Ronny De Coster

Ondanks fel protest is plan voor heraanleg Markt goedgekeurd: “Meer dan de helft van de inwoners wil dat het een ontmoetingsplaats wordt”

GavereHet protest van een vijftigtal bewoners en handelaars van de Markt heeft de Gaverse gemeenteraad niet overtuigd om de plannen voor de vernieuwing van het plein af te voeren. De voltallige oppositie stemde tegen, maar de meerderheid zette het licht op groen. “Ik begrijp de kritiek over het gebrek aan inspraak niet”, reageert burgemeester Denis Dierick (Open Vld) over de ontstane commotie.

  1. Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen stadsbestuur. “Terugbetaling van Offerfeest slacht-kosten is voor ons, liberalen, uit den boze”
    Gent

    Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen stadsbe­stuur. “Terugbeta­ling van Offerfeest slacht-kos­ten is voor ons, liberalen, uit den boze”

    Opvallend. Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen het Gentse stadsbestuur, waarvan de burgemeester de liberale Mathias De Clercq is. Thema is de terugbetaling van de kosten aan moslims die voor het Offerfeest een schaap of rund laten slachten. “Dit druist in tegen de scheiding tussen kerk en staat en dus ook de neutraliteit van de staat”, klinkt het.