De eerste vaccinatiedag zonder afspraak kende vooral in Oudenaarde een grote respons.
Volledig scherm
De eerste vaccinatiedag zonder afspraak kende vooral in Oudenaarde een grote respons. © Foto Ronny De Coster

Nieuwe vaccinatiedagen zonder afspraak in Oudenaarde en Ronse voor inwoners vanaf 12 jaar

Vlaamse ArdennenDe eerstelijnszone Vlaamse Ardennen organiseert deze week weer vaccinatiedagen waar je naartoe kan zonder afspraak. Nieuw is, dat de minimumleeftijd voor het verkrijgen van een vaccin 12 jaar is.

 1. Ronse gaat in tegen Voetbalbond en houdt stadion gesloten voor match na coronabesmetting bij spelers: “Enige juiste beslissing voor volksgezondheid”
  PREMIUM
  RONSE/OUDENAARDE

  Ronse gaat in tegen Voetbal­bond en houdt stadion gesloten voor match na coronabe­smet­ting bij spelers: “Enige juiste beslissing voor volksge­zond­heid”

  De voetbalwedstrijd tussen FC Lindsay Cleaning Ronse en Racing Mater die zaterdag op de kalender stond, is uitgesteld nadat het stadsbestuur van Ronse weigerde om de stedelijke accommodatie ter beschikking te stellen. Bij de thuisploeg waren er na de training van woensdagavond besmettingen met COVID-19 vastgesteld. De Belgische Voetbalbond had eerder laten weten dat de match wel gewoon moest doorgaan. “Maar er trainen en spelen ook andere teams op ’t Rosco.”
 2. Controlemaatregelen Blaarmeersen hebben gewerkt. “Nu zoeken naar een permanente oplossing”
  Gent

  Controle­maat­re­ge­len Blaarmeer­sen hebben gewerkt. “Nu zoeken naar een permanente oplossing”

  Na de strubbelingen in juni en het ingrijpen van de stad - met strenge toegangscontrole tot de strandzone - heeft de Blaarmeersen een rustige zomer gekend. Daar heeft uiteraard ook het slechte weer een aandeel in. “Er zijn 751 incidenten geweest tijdens de zomermaanden, terwijl er in totaal 45.000 bezoekers waren", zegt sportschepen Sofie Bracke (Open Vld). “We zoeken nu een structurele oplossing voor de volgende zomers.”
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).