De fanfare bij haar feestelijke ontvangst in het gemeentehuis van Gavere in november 2015 ter gelegenheid van haar 150ste verjaardag.
Volledig scherm
De fanfare bij haar feestelijke ontvangst in het gemeentehuis van Gavere in november 2015 ter gelegenheid van haar 150ste verjaardag. © Ronny De Coster

"Nieuwe leden vinden is geen sinecure"

GAVEREEen heel jaar lang al viert de Koninklijke Fanfare Ste-Cecilia Gavere haar 150ste verjaardag. Het feestjaar wordt nu afgesloten met een tentoonstelling in De Poort, waar men kan terugblikken op de rijke geschiedenis van de muzikale vereniging. "Hopelijk mogen er nog vele verjaardagen volgen, want nieuwe leden vinden is geen sinecure", stelt voorzitter Geert Hoste vast.

 1. Ultramodern, centraal gelegen en zonder fossiele brandstoffen: nieuw politiebureau in Weefstraat krijgt stilaan vorm
  De Pine/Gavere/Sint-Martens-Latem/Nazareth

  Ultramo­dern, centraal gelegen en zonder fossiele brandstof­fen: nieuw politiebu­reau in Weefstraat krijgt stilaan vorm

  Het nieuwe politiebureau in de Weefstraat in Nazareth begint stilaan vorm te krijgen. Bij politiezone Schelde-Leie kijken ze al reikhalzend uit naar de oplevering van hun nieuwe commissariaat eind dit jaar. Het nieuwe gebouw is ultramodern, ligt in tegenstelling tot het huidige commissariaat centraal in de politiezone en gebruikt geen fossiele brandstoffen.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 3. Celstraf van 4 jaar voor handlanger drugsdealer wordt volledig effectief na brandstichtingen: “Ook in Spanje in aanraking met gerecht voor drugs en wapens.”
  Kluisbergen/Oudenaarde/Menen

  Celstraf van 4 jaar voor handlanger drugsdea­ler wordt volledig effectief na brandstich­tin­gen: “Ook in Spanje in aanraking met gerecht voor drugs en wapens.”

  Een 28-jarige man uit Menen leefde na een veroordeling voor brandstichtingen in Kluisbergen zijn voorwaarden niet na en blijkt nu ook in Spanje al met het gerecht in aanraking te zijn gekomen voor drugs en wapenbezit. Het zorgde er voor dat de rechtbank in Kortrijk zijn effectieve celstraf van 2 jaar bij verstek omzette in eentje van 4 jaar.