Boeken kopen voor een prikje of ruilen?
Volledig scherm
Boeken kopen voor een prikje of ruilen? © Geert De Rycke

Kledingstuk laten herstellen, boekje ruilen of workshop doen op feestelijk slot van duurzame week in Gavere

GavereMet een feestelijke dag in de bibliotheek sluit Gavere de “Duurzame week van de Gemeente af”. Onder meer een boekenverkoop, een knutselworkshop en een kledinghersteldienst staan op het programma.

 1. Tissenhovemolen heeft speciale plek in hart van molenaar Bruun, ook al joeg die hem bijna de dood in: “Ik popel om hem weer te laten draaien”
  PREMIUM
  Mater

  Tissenhove­mo­len heeft speciale plek in hart van molenaar Bruun, ook al joeg die hem bijna de dood in: “Ik popel om hem weer te laten draaien”

  De misschien wel oudste windmolen van het land wacht op een grondige restauratie. De Tissenhovemolen in Mater viel twee jaar geleden letterlijk stil nadat een wiek afbrak. Dat molenaar Bruun Leroy (58) dat schrikwekkende schouwspel nog kan navertellen, heeft hij te danken aan zijn snelle reflexen. “Die heb je wel nodig als een 700 kilogram zware balk op je komt afgevlogen”, knipoogt hij.
 2. Shala dirigeert Olsa naar monsterscore in derby tegen Dikkelvenne: “Doelpunten het resultaat van knap collectief spel”
  voetbal tweede nationale A

  Shala dirigeert Olsa naar monstersco­re in derby tegen Dikkelven­ne: “Doelpunten het resultaat van knap collectief spel”

  De ‘Nacht van de Ambiance’ die Dikkelvenne zaterdag organiseerde, is de ploeg een dag later wel heel slecht bevallen. Tegen een bij momenten wervelend voetballend Olsa Brakel keken de bezoekers al bij de rust tegen een 4-0-achterstand aan. Op minder dan tien minuten tijd kregen de troepen van coach Casieris drie stevige klappen om de oren. Na de pauze diepte een oppermatchtig Olsa met Shala al dirigent de score nog uit.