Kan rugdekking Stationsstraat veiliger maken voor fietsers? “In afwachting bevelen we aan om de Pontstraat in te slaan”

Gavere/AsperDe gemeente laat onderzoeken hoe de doortocht voor fietsers veiliger kan in de Stationsstraat aan het kruispunt met de Klonkeveldstraat. Doordat het fietspad er bruusk stopt, moeten tweewielers plots de rijbaan op.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. “Wat eten we en speel ik mee bingo?”: Woonzorg Oudenaarde wil bewoners nog meer inspraak geven
  PREMIUM
  Oudenaarde

  “Wat eten we en speel ik mee bingo?”: Woonzorg Oudenaarde wil bewoners nog meer inspraak geven

  In de stedelijke woonzorgcentra Scheldekant in Eine en de Meerspoort in Oudenaarde krijgen de inwoners voortaan (nog meer) inspraak in de organisatie van de instelling. “We krijgen van het Koning Boudewijnstichting zelfs 5.000 euro om personeel hiervoor op te leiden”, zegt directeur Geert Leliaert. Waarover krijgen de ouderlingen dan wel een vinger in de pap? En hoe organiseer je zoiets in een rusthuis?
 3. Van een zaterdag vol Belgische muziek tot een expo rond verloren bezittingen uit concentratiekampgevangenen: onze tips voor dit weekend in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Regio

  Van een zaterdag vol Belgische muziek tot een expo rond verloren bezittin­gen uit concentra­tie­kamp­ge­van­ge­nen: onze tips voor dit weekend in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Geen zin om komend weekend binnen te blijven? En heb je nog geen plannen op zaterdag 4 en zondag 5 februari? Wij helpen je graag verder met vijf leuke tips uit de Denderstreek en Vlaamse Ardennen. Van een zaterdag vol Belgische muziek in Ronse tot een reizende expo rond verloren bezittingen van concentratiekampgevangenen in Geraardsbergen.