Volledig scherm
© Foto Ronny De Coster

Hoppinpunt in Gavere in gebruik genomen: “Verschillende vormen van vervoer samengebracht”

GavereAan de Brandweerstraat in Gavere is het zogenaamde Hoppinpunt in gebruik genomen. Het is het eerste knooppunt in de regio dat zoveel mogelijk vervoersmogelijkheden en diensten combineert.

 1. Gent wil geen ‘maandverbandenautomaten’ in scholen: “Vertrouwensband met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”
  Gent

  Gent wil geen ‘maandver­ban­de­n­au­to­ma­ten’ in scholen: “Vertrou­wens­band met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”

  PVDA heeft vanavond aan de gemeenteraad voorgesteld om in alle scholen automaten te plaatsen met hygiënisch materiaal, lees: tampons en maandverband. “Onderzoek toont dat 1 op 5 meisjes in België moeite heeft om menstruatiemateriaal te betalen, heel wat meisjes blijven daardoor zelfs geregeld weg van school”, zegt Tom De Meester. De stad erkent het probleem maar wil geen automaten. “Nu al bieden scholen gratis maandverband aan, specifiek aan meisjes die het nodig hebben. Die vertrouwensband is belangrijk.”
 2. Schrijf maar bij op de bucketlist: toeristische diensten lanceren Flandrien Challenge
  Vlaamse Ardennen

  Schrijf maar bij op de bucketlist: toeristi­sche diensten lanceren Flandrien Challenge

  Een fietsritje langs de bekendste hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen en omstreken, het kan de liefhebbers tegenwoordig een plekje opleveren op de Wall of Fame in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd en dagen zowel Belgen als buitenlandse toeristen uit om de uitdaging te voltooien.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas