Een schoolomgeving in Gavere.
Volledig scherm
Een schoolomgeving in Gavere. © Ronny De Coster

Gemeente Gavere geeft alle schoolomgevingen uniforme aanblik: “Dit zal bestuurders aanzetten om trager te rijden”

Een aannemer en gemeentepersoneel van Gavere zijn begonnen met het aanbrengen van wegmarkeringen en borden die de omgeving van de scholen verkeersveiliger moeten maken. “Na de zomervakantie willen we een uniforme signalisatie aan alle scholen”, zegt mobiliteitsschepen Christophe De Boever (Open Vld).

 1. Een party op de fly-over? Nightlifecoach Bart Meyskens moet nachtleven en beleid met elkaar verzoenen: “Met goesting kijk ik uit naar de heropleving”
  PREMIUM
  Gent

  Een party op de fly-over? Nightlife­coach Bart Meyskens moet nachtleven en beleid met elkaar verzoenen: “Met goesting kijk ik uit naar de herople­ving”

  Het heeft er de voorbije jaren een paar keer stevig op gezeten tussen de stad en het Gentse nachtleven. Dieptepunt - maar tegelijk ook kantelpunt - was de sluiting van de Kompass Klub na een overlijden door druggebruik daar. Ondertussen heeft Gent met Bart Meyskens - bekend van onder meer de Millie Vanillie - een eerste nightlifecoach én een eerste actieplan, met ruimte voor experimenten en verrassende locaties.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt