Over de heraanleg van de Markt in Gavere is het laatste woord nog niet gezegd.
Volledig scherm
Over de heraanleg van de Markt in Gavere is het laatste woord nog niet gezegd. © Foto Ronny De Coster

Gavere durft/N-VA dient klacht in over het Marktdossier in Gavere: “Gemeente luisterde niet naar bevolking en toonde nooit de volledige plannen”

GavereHet kartel Gavere durft/N-VA heeft klacht ingediend bij het Agentschap Binnenlands Bestuur tegen de gemeenteraadsbeslissing voor de heraanleg van de Markt. “Het plan is ook tot stand gekomen zonder de nodige inspraak en is nooit aan de inwoners in zijn geheel voorgesteld”, motiveert oppositieraadslid Karel Hubau.

  1. De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

    De Kijk van Kurt: “In de bres voor kiosken”

    Edmond Cocquyt junior, Mong voor de vrienden, speelt dezer dagen een kat-en-muisspel met Filip Watteeuw. Mong, de nachtburgemeester, plaatste vorige week een oude kiosk op het Walter De Buckplein. Filip, de schepen van Publieke Ruimte, liet ze weer weghalen. Die kiosk, die ooit op het plein dienst deed als krantenstal, werd destijds door de stad weggehaald en Mong en zijn kornuiten willen het bouwseltje in ere herstellen. Bij wijze van ludieke rebellie stelt Cocquyt zijn kiosk nu elke dag ergens anders op en verkoopt hij er jenever. In een kleinere versie ernaast verkopen zijn kinderen limonade. Watteeuw stuurt zijn dienders er telkens op uit om dat feest een halt toe te roepen.