Cannabisactivist' Cliff Ophalvens. Hij heeft zelf nog nooit een joint gerookt maar strijdt wel volop voor de legalisatie van medicinale cannabis omdat zijn vrouw dat nodig heeft om haar leven draaglijker te maken.
Volledig scherm
Cannabisactivist' Cliff Ophalvens. Hij heeft zelf nog nooit een joint gerookt maar strijdt wel volop voor de legalisatie van medicinale cannabis omdat zijn vrouw dat nodig heeft om haar leven draaglijker te maken. © Photo News

Cannabis geeft MS-patiënte (30) weer zin in het leven: “Iedereen vroeg waar haar energie plots vandaan kwam”

Cannabis geeft de 30-jarige Amélie uit Asper weer zin om te leven. “Aanvankelijk stond ik weigerachtig tegenover het experiment. Maar als ik zie hoe de levenskwaliteit van mijn vrouw verbeterd is, ben ik volledig overtuigd. Nu onze regering nog, want hier loopt men mijlenver achterop als het over medicinale cannabis gaat", ervaart Cliff Ophalvens (32).

5 reacties

 • Jan Depoortere

  3 jaar geleden
  Gilbert Rodts, op de foto is geen enkele wietplant te zien. Ze gaan hun waren in Nederland halen.
 • Griet Clarysse

  3 jaar geleden
  Als het maar helpt, je zou er alles voor over hebben om t te proberen. Super om te horen dat je vrouwtje terug energie heeft gekregen en we hopen dat ze na de geboorte er terug ma mee beginnen. Ze is te jong om nu al af te zien. We wensen jullie alvast het beste toe. Hopelijk zien ze het eens in dat Vanavond op medisch vlak enorme vooruitgang boekt!
 • Henri Jordens

  3 jaar geleden
  Met dank aan de onkunde van Maggie De Block die het inkomen en haar percentjes van de vriendjes in de FARMASECTOR moest beschermen. Al is het reeds tientallen jaren bewezen dat medische cannabis wel werkzaam is tegenover bepaalde legale geneesmiddelen. Sativex is dan toch eindelijk gelegaliseerd
 • Rudi De Reys

  3 jaar geleden
  Heel veel respect voor Cliff ! Ik wens jou en je vrouwtje het allerbeste toe !
 • Gilbert Rodts

  3 jaar geleden
  Binnen korte tijd krijgt hij de politie over de vloer voor een huiszoeking .Hoe dom kan je nu zijn om dat hier te vertellen dat je dat ook kweekt .
 1. Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentieke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”
  PREMIUM
  Gent/Waasland

  Het Gent en Waasland van sportanker Stijn Vlaeminck, van authentie­ke kroegen tot varen op de Leie. “Ik zwerf de wereld rond, maar ik zou nergens anders willen wonen dan in Gent”

  Sportjournalist Stijn Vlaeminck groeide op in Lokeren en woont intussen al meer dan de helft van zijn leven in Gent. Waar kunnen we hem vinden als hij geen verslag uitbrengt van een wielerklassieker of de sport in het VTM Nieuws presenteert? Stijn deelt voor ons zijn favoriete horecazaken, fietsroutes, shopadressen en natuurplekjes.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.