Het kantoormeubilair van heftruckbedrijf TVH uit Waregem krijgt een tweede leven in het onderwijs.
Volledig scherm
Het kantoormeubilair van heftruckbedrijf TVH uit Waregem krijgt een tweede leven in het onderwijs. © rv

BuSO Egmont & Hoorn krijgt meubilair van heftruckbedrijf cadeau

Gavere/WaregemTVH, wereldspeler op het vlak van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines, doneert een lading kantoormeubilair aan enkele scholen, waaronder BuSO Egmont & Hoorn in Gavere. De schenking komt er naar aanleiding van de grootschalige bouw- en renovatiewerken aan de hoofdzetel van TVH in Waregem. 

 1. Probeerabonnementen De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Probeer­abon­ne­men­ten De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd

  De probeerabonnementen die De Lijn gratis aanbiedt aan eerstejaarsstudenten secundair zitten in Oost-Vlaanderen in een sterk dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers die Vooruit opvroeg bij de minister voor Mobiliteit. “Als we willen dat meer mensen het openbaar vervoer nemen, dan moeten we jongeren al van jonge leeftijd leren de bus of tram te nemen", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor.
 2. Vuurwerk toegelaten in Nazareth
  Nazareth

  Vuurwerk toegelaten in Nazareth

  In Nazareth mag je op Nieuwjaar vuurwerk afsteken. Net zoals in Sint-Martens-Latem en De Pinte is volgens het GAS-regelement vuurwerk enkel toegelaten op 1 januari tussen middernacht en 00.30 uur. Dat houdt ook in dat testpijlen - voor middernacht dus - niet zijn toegelaten. Het mag ook enkel gaan om geluidsarm en dus diervriendelijk vuurwerk. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een GAS-boete tot 350 euro. Volgens burgemeester Danny Claeys (CD&V) zal er niet actief gecontroleerd worden.