De woonwijk was voorzien op de groene vlakte (midden op de foto), maar komt er uiteindelijk niet.
Volledig scherm
PREMIUM
De woonwijk was voorzien op de groene vlakte (midden op de foto), maar komt er uiteindelijk niet. © Foto Ronny De Coster

Actiecomité Leefbaar Asper haalt na 5 jaar strijd slag thuis: wijk met 200 woningen komt er niet

Asper/GavereDe omstreden verkaveling voor meer dan 200 woningen in hartje Asper komt er niet: het gemeentebestuur geeft dan toch geen groen licht. Het actiecomité Leefbaar Gavere reageert opgelucht. “Alleen is het jammer dat wij vijf jaar hebben moeten strijden om de gemeente te overtuigen. Deze afloop was uiteindelijk te verwachten”, reageert voorzitter Marc De Waele.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Na klachten van bewoners Dutrieulaan: “Situatie in de buurt herbekijken, maar geen beloftes”
  Gent

  Na klachten van bewoners Dutri­eulaan: “Situatie in de buurt herbekij­ken, maar geen beloftes”

  De bewoners van de Hélène Dutrieulaan klagen al 10 jaar over de situatie rond hun woonblokken. Sinds kort krijgen ze consequent boetes als ze op de busbaan rijden die voor hun deur loopt. Ook kunnen ze nergens parkeren om boodschappen uit te laden. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw is bereid de situatie te herbekijken, maar doet geen beloftes. “En over een busbaan rijden is altijd een overtreding.”