Vivien Delbare (links) en medewerkster Carine Dupont in het modemuseum dat dit weekend de deuren opent.
Volledig scherm
Vivien Delbare (links) en medewerkster Carine Dupont in het modemuseum dat dit weekend de deuren opent. © Thomas Vandewalle

100 jaar mode tentoongesteld

DIKKELVENNEVivien Delbaere, wiens roots in het Engelse Southamption liggen, opent dit weekend haar eigen modemuseum in de Gentstraat in Dikkelvenne. "Eindelijk kan ik laten zien wat ik de voorbije 30 jaar gepassioneerd heb verzameld", vertelt Vivien.

 1. Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsvereniging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”
  Gent

  Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsver­e­ni­ging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”

  In een tijd waarin iedereen wel ‘coach’ lijkt, wordt in Gent een Vlaamse beroepsvereniging opgestart. De Vlaamse Vereniging GezondheidsCoaches wordt een beroepsvereniging die zal opkomen voor de belangen van de gezondheidsmedewerkers, maar het wordt meteen ook een kwaliteitslabel. Aangesloten coaches hebben een degelijk opleiding genoten.
 2. “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemeesters leggen samenwerkingsplannen voor aan personeel en raadsleden
  PREMIUM
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemees­ters leggen samenwer­kings­plan­nen voor aan personeel en raadsleden

  De gemeenteraden van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem bestellen volgende maand de studie die moet uitmaken of de vier gemeenten geschikt zijn om met elkaar te fusioneren. “We werken nu al op veel vlakken samen en laten onderzoeken of een fusie haalbaar is én gewenst door de bevolking”, klonk het maandagavond tijdens een infovergadering.
 3. Postkantoor Gavere ontruimd na ontdekking verdacht poederpakket: postbediende uit voorzorg naar ziekenhuis
  Play
  Gavere

  Postkan­toor Gavere ontruimd na ontdekking verdacht poederpak­ket: postbedien­de uit voorzorg naar ziekenhuis

  In het postkantoor van het Oost-Vlaamse Gavere is een verdacht postpakket opgedoken. Hulpdiensten waren massaal aanwezig en hebben de buurt afgesloten. Een postbediende die in aanraking was gekomen met wit poeder dat uit het pakket lekte, moest in quarantaine. Pas in de late namiddag kwam aan het licht, dat in het verdachte pakket alleen maar bakpoeder zat. “Dit zal toch een staartje krijgen", reageerde burgemeester Denis Dierick (Open Vld).
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.