1. Hoogoven die werkt op waterstof en biokoolstof, helpt ArcelorMittal klimaatambities waarmaken: “Prijskaartje van 195 miljoen dubbel en dik waard”
  PREMIUM
  Gent/Zelzate

  Hoogoven die werkt op waterstof en biokool­stof, helpt ArcelorMit­tal klimaatam­bi­ties waarmaken: “Prijs­kaart­je van 195 miljoen dubbel en dik waard”

  Staalproducent ArcelorMittal stak woensdagmiddag het vuur aan onder zijn vernieuwde hoogoven B. Een investering van 195 miljoen euro. Goed voor 25 jaar werkzekerheid in de Gentse haven en een pak extra jobs in de regio. De hoogoven van de toekomst moet de staalgigant helpen bij het halen van de vooropgestelde klimaatdoelstellingen.
 1. Debat over Gravensteen opniéuw gevoerd, zonder nieuwe argumenten: “We zullen nog samenzitten, maar eventuele inspraak zal heel beperkt zijn”
  PREMIUM
  Gent

  Debat over Graven­steen opniéuw gevoerd, zonder nieuwe argumenten: “We zullen nog samenzit­ten, maar eventuele inspraak zal heel beperkt zijn”

  Het debat over het Gravensteen is nog eens helemaal overgedaan op de gemeenteraad van maandagavond. Ondanks verwijten over en weer en het al dan niet bewust verspreiden van fake news, blijft de uitkomst dezelfde. Schepen Sami Souguir wil wel samenzitten met alle actoren, maar inspraak is – zeker in de fase waarin het project zich al bevindt – nog nauwelijks mogelijk.
 2. Versele-Laga bedenkt coronaveilige alternatieven voor sportevenementen: “Mountainbiken kan alvast in eigen bubbel”
  Deinze/Nazareth/Gavere

  Versele-La­ga bedenkt coronavei­li­ge alternatie­ven voor sportevene­men­ten: “Mountain­bi­ken kan alvast in eigen bubbel”

  Versele-Laga, de Deinse producent van dierenvoeding- en verzorgingsproducten, zag door het coronavirus haar sportevenementen in het water vallen. Voor de afgelaste mountainbike- en cyclotocht Versele-Laga Classic bedacht het bedrijf samen met WTC Walter Godefroot een alternatief. “In maart kun je de hele maand coronaveilig mountainbiken in de streek en we hopen dat op 13 november nog eens allemaal samen te kunnen doen”, zegt brand manager Sarah Lanckman.
 1. Controles naar aanleiding van Verkeersveilige Dag: snelheidsduivel rijdt 144 kilometer per uur in zone 90
  De Pinte/Nazareth/Sint-Martens-Latem

  Controles naar aanleiding van Verkeers­vei­li­ge Dag: snelheids­dui­vel rijdt 144 kilometer per uur in zone 90

  Het voorbije weekend werd de zware kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht, onder andere met een pakkende getuigenis van Marc Naessens, de eerste brandweerman ter plaatse. Afgelopen vrijdag, op de Verkeersveilige Dag, controleerden alle Oost-Vlaamse politiezones, de federale wegpolitie Oost-Vlaanderen en de federale scheepvaartpolitie extra op snelheid, boorddocumenten, alcohol en drugs.
 2. Zonnehoed in Nederzwalm wordt meer dan een geboorte- en gezinswinkel: “Alles draait hier om natuurlijk opvoeden en duurzaam leven”
  PREMIUM
  Nederzwalm

  Zonnehoed in Nederzwalm wordt meer dan een geboorte- en gezinswin­kel: “Alles draait hier om natuurlijk opvoeden en duurzaam leven”

  Aan Neerstraat in Nederzwalm heeft de ecologische geboorte- en gezinswinkel Zonnehoed de deuren geopend. “Duurzaamheid vormt de rode draad door ons concept, dat veel ruimer is dan alleen maar een winkel”, zegt initiatiefneemster Nathalie Corne. Ze wil ook infosessies en workshops organiseren en er zelfs een vroedvrouwpraktijk vestigen.