De graphics zijn flink bijgespijkerd, maar het is vooral een prettig weerzien met de wereld van 'Mass Effect'.
Volledig scherm
De graphics zijn flink bijgespijkerd, maar het is vooral een prettig weerzien met de wereld van 'Mass Effect'. © Electronic Arts

Zeven dingen die ‘Mass Effect: Legendary Edition’ de moeite waard maken

gamesAfgelopen weekend kwam de langverwachte remaster van Mass Effect uit, een waanzinnig sterke trilogie van space-operagames die tussen 2007 en 2012 verscheen. Zeven redenen waarom het tijd is om die (opnieuw) op te pikken op je moderne 4K-tv, met danig bijgevezen graphics en besturing.

0 reacties

 1. ‘NieR Replicant ver.1.22474487139….’ is hemelse game met een paar duivelse stekels
  gamereview

  ‘NieR Replicant ver.1.22474487139….’ is hemelse game met een paar duivelse stekels

  NieR Replicant ver.1.22474487139…. mag dan een van de dufste titels van het jaar hebben, het is wel een echt pareltje. De verbeeldingskracht van de makers zuigt je mee in een betoverend avontuur met een intrigerend verhaal en veel afwisseling. Hack-n-slash, omgevingspuzzels, 3D- en platformactie, een scheut RPG en zelfs wat oerklassiek text-based adventure: het zit er allemaal in, en de muziek is hemels.
 2. Hoe weet je of zoon of dochter té veel gamen? “Slechte schoolresultaten en discussies en ruzies zijn vaak een teken aan de wand”
  PREMIUM

  Hoe weet je of zoon of dochter té veel gamen? “Slechte schoolre­sul­ta­ten en discussies en ruzies zijn vaak een teken aan de wand”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: verslaafde-coach Matthias Dewilde (35). Vijftien jaar geleden was hij zelf een gameverslaafde. Nu helpt hij anderen om aan “die destructieve aantrekkingskracht van games” te weerstaan. “Gamers zijn vaak erg intelligent, soms zelfs hoogbegaafd, en hebben uitdagingen nodig. Die vinden ze niet altijd op school, maar wel in games.”
 1. GAMEREVIEW. ‘Returnal’ bezorgt je een epische rotdag in de ruimte
  games

  GAMEREVIEW. ‘Returnal’ bezorgt je een epische rotdag in de ruimte

  Wat van veraf leek op een prettig tussendoortje voor die kleine groep gamers die het niet erg vinden om vaak te sterven in hun spel, blijkt bij release de eerste échte next-gen-game te zijn, met een uitstekend gebruik van de geavanceerde schokkende PlayStation 5-controller en driedimensionale audio. Returnal is tegelijkertijd een technologische triomf en een retestrakke spelervaring. Ook voor wie niét graag iedere tien minuten het loodje legt in een game.
 2. Waarom Xbox ook kleine, intieme games als ’12 Minutes’ uitbrengt
  games

  Waarom Xbox ook kleine, intieme games als ’12 Minutes’ uitbrengt

  Met financiële hulp van Microsoft Xbox kunnen videogames als 12 Minutes, die heel bescheiden beginnen als zogeheten indie-titels, ineens vrij uitgebreid worden. Bij zo’n exclusiviteitsdeal tussen een wroetende onafhankelijke studio en een miljardenmerk varen beide partijen wel: de ene krijgt extra middelen om er een iets ambitieuzere game van te maken, de andere haalt er een artistiek prestigeprojectje mee in huis.

iHLN