Nacon
Volledig scherm
© Nacon

WRC 10 is prachtige rallygame die ieder foutje genadeloos afstraft

Een tijdje geleden heeft Dirt 5 ons aangenaam verrast met een soort arcadeversie van rally vol spanning en spektakel. WRC 10 wil evenveel spektakel bieden, maar doet dat met levensechte simulatie. Terwijl afgronden en bomen soms rakelings voorbijschieten, moet je in een zo snel mogelijke tijd de finish halen. Elk foutje kan daarbij fataal zijn.

 1. Wario is terug! Maar wie is die sympathieke ‘anti-Mario’ nu precies?

  Wario is terug! Maar wie is die sympathie­ke ‘an­ti-Ma­rio’ nu precies?

  Stel je Nintendo’s totemfiguur Mario voor, maar dan met ADHD en misschien ook een vleugje van het syndroom van Gilles de la Tourette erbij, en je hebt Wario. De figuur uit het Nintendo-rijk, die het levenslicht zag als een soort kwade tweelingbroer voor Mario, werd zo sympathiek gevonden door spelers dat hij al snel zijn eigen games kreeg. Omdat die zopas werden aangevuld met de nieuwe titel WarioWare: Get It Together!: wie is die Wario precies?
 2. Met ‘Gamedec’ verscheen de zoveelste cyberpunkgame: waarom is dit genre zo populair?

  Met ‘Gamedec’ verscheen de zoveelste cyberpunk­ga­me: waarom is dit genre zo populair?

  Een videogame gemaakt door een Poolse studio, over een nabije hoogtechnologische toekomst waarin de mensheid zich heeft laten onderwerpen aan de macht van multinationale bedrijven: waarover hebben we het dan? Nope, niét over het problematische Poolse videogame-epos Cyberpunk 2077. Toevallig uit hetzelfde land komt vandaag Gamedec op de markt, een cyberpunktitel waarin je misdaden moet oplossen in virtuele werelden.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

iHLN