Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © iStock

Wat als je kind een fanatiek gamer is? Tien tips voor ongeruste ouders

Veel ouders houden zich liever afzijdig wanneer hun kind gamet, of zijn zelfs extra bezorgd om de hobby van zoon- of dochterlief. Toch is dat niet altijd nodig, zegt Davy Nijs, mediapedagoog en lector aan de hogeschool UCLL. "Gamen kan een mooie hobby zijn zoals een ander. Alleen moet er een gezonde balans zijn en is het essentieel dat ouders niet zomaar aan de zijlijn blijven staan." Met deze tien tips geef je gamen een gezonde plaats in je gezin.

0 reacties

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Matthias (32) rekende af met zijn gameverslaving: "Ik verspeelde letterlijk tien jaar van mijn leven"
  PREMIUM

  Matthias (32) rekende af met zijn gameversla­ving: "Ik verspeelde letterlijk tien jaar van mijn leven"

  "Ik denk niet dat Einstein de relativiteitstheorie had bedacht als hij een Instagram-account had gehad. Ideeën komen maar als je er in je brein ruimte voor laat. Als je focust op games, social media of je smartphone, houd je je hersenen aan de gang, maar ze doen niets ‘nuttigs’." Matthias kan het weten want tien jaar lang vluchtte hij in games, waarvan een jaar echt intensief, haast non-stop.