Dioramagame 'Sizeable'.
Volledig scherm
Dioramagame 'Sizeable'. © Business Goose Studios

Waarom ‘Sizeable’ onze Belgische game van het jaar is

game of the yearBij de Game of the Year-verkiezing zit ook een categorie voor beste Belgische game, en voor ons is dat dit jaar een studentenproject dat uitgroeide tot een commerciële productie. En dat met de moordende concurrentie van uitstekende games van eigen bodem die dit jaar allemaal op de markt kwamen. Dit is waarom ‘Sizeable’ voor ons het verschil maakte.

 1. Vier redenen waarom ‘Back 4 Blood’ onze multiplayergame van het jaar is
  game of the year

  Vier redenen waarom ‘Back 4 Blood’ onze multiplay­er­ga­me van het jaar is

  Binnenkort vinden de verkiezingen van Game of the Year plaats. In het multiplayerdepartement is de concurrentie alvast veel en sterk: nieuwe afleveringen van drie blockbustershooters brachten ook verse multiplayerarena’s met zich mee, er was strategische multiplayer in Age of Empires IV, en we veel plezier gehad op de middeleeuwse slagvelden van Chivalry II. Maar de game waarin we ons écht – excusez le mot – rot hebben geamuseerd was deze comeback van de zombieshooter. Vier redenen waarom.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Waarom ‘The Artful Escape’ onze indiegame van het jaar is
  game of the year

  Waarom ‘The Artful Escape’ onze indiegame van het jaar is

  Een tweedimensionale rockopera over een singer-songwriter die langzaam maar zeker openbloeit tot een rockgod: dat is HLN’s keuze voor de beste indiegame van 2021 voor de Game of the Year-verkiezingen. The Artful Escape haalde de shortlist niet, maar dat neemt niet weg dat we hem met enige voorsprong de beste indiegame van het jaar vinden. En eigenlijk ook de beste game die tout court de afgelopen twaalf maanden verschenen is.