Sam Lake, oprichter van Remedy Entertainment en scenarist van de game, gebruikte zijn eigen beeltenis voor het titelpersonage.
Volledig scherm
Sam Lake, oprichter van Remedy Entertainment en scenarist van de game, gebruikte zijn eigen beeltenis voor het titelpersonage. © Rockstar Games

Waarom ‘Max Payne’ nog altijd een muilpeer van een videogame is

gamesVandaag twintig jaar geleden verscheen Max Payne, een muilpeer van een videogame met filmische allures. Een waarin de kogels – en later de raketten - welig door de gelukkig verlaten straten van New York gierden. Maar waarin de gamemakers ook lieten zien hoe een videogame tegelijkertijd prettig om te spelen kan zijn én een sterk verhaal kan vertellen.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.