Sam Lake, oprichter van Remedy Entertainment en scenarist van de game, gebruikte zijn eigen beeltenis voor het titelpersonage.
Volledig scherm
Sam Lake, oprichter van Remedy Entertainment en scenarist van de game, gebruikte zijn eigen beeltenis voor het titelpersonage. © Rockstar Games

Waarom ‘Max Payne’ nog altijd een muilpeer van een videogame is

gamesVandaag twintig jaar geleden verscheen Max Payne, een muilpeer van een videogame met filmische allures. Een waarin de kogels – en later de raketten - welig door de gelukkig verlaten straten van New York gierden. Maar waarin de gamemakers ook lieten zien hoe een videogame tegelijkertijd prettig om te spelen kan zijn én een sterk verhaal kan vertellen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Met ‘Gamedec’ verscheen de zoveelste cyberpunkgame: waarom is dit genre zo populair?

  Met ‘Gamedec’ verscheen de zoveelste cyberpunk­ga­me: waarom is dit genre zo populair?

  Een videogame gemaakt door een Poolse studio, over een nabije hoogtechnologische toekomst waarin de mensheid zich heeft laten onderwerpen aan de macht van multinationale bedrijven: waarover hebben we het dan? Nope, niét over het problematische Poolse videogame-epos Cyberpunk 2077. Toevallig uit hetzelfde land komt vandaag Gamedec op de markt, een cyberpunktitel waarin je misdaden moet oplossen in virtuele werelden.

iHLN