'Cyberpunk 2077', een van de weinige games wier pc-versie al in 8K kan worden gespeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
'Cyberpunk 2077', een van de weinige games wier pc-versie al in 8K kan worden gespeeld. © CD Projekt Red

Waarom 8K-gamen (nog steeds) om de hoek ligt

gamesMet de PlayStation 5 en Xbox Series X zouden games ook voor het eerst in 8K kunnen worden gespeeld, een beeldresolutie die vier keer scherper is dan huidige topstandaard 4K. Maar toen de consoles op de markt kwamen, werd daar ineens met geen woord meer over gerept. De nieuwe beeldresolutie, die tot nu toe beperkt bleef tot ware liefhebbers met een dikke portemonnee, blijft dus nog even wachten op zijn primetime-moment.

4 reacties

 • Koen Van Hessche

  1 maand geleden
  @ kristof degros  Als je het verschil niet ziet tussen 720p (die we nu op de tv zien) en 4k scheelt er echt wel iets met uw ogen. Het verschil is gigantisch. Netflix 4K betekend niet dat alles wat je op netflix ziet 4k is, enkel bepaalde films of series worden in die resolutie aangeboden. Misschien zijn mijn ogen beter ofwel is mijn tv beter, maar ik zie toch zeker wel het verschil.
 • Kristof Degros

  1 maand geleden
  4k zie je van dichtbij, op een normale afstand zie je het verschil bijna niet. En nee dicht op je tv zitten is niet gezond. En tenzij je blue rays gaat afspelen is er niet zoveel echte 4k content die uitgezonden wordt. Netflix 4k is ook geen echte 4k, de anderen ook niet. En 8k content is er ook niet echt. Gewoon een goeie TV moet je hebben en dat is "end of story"
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Davy Meganck Dat komt omdat er nog niet in 8K wordt uitgezonden, welke films zijn er in die resolutie reeds gemaakt?
 • Davy Meganck

  1 maand geleden
  De mens ziet het verschil niet tussen 4ktv en 8ktv ooit wel eens kopen als de 4ktv kapot is vorig jaar een Samsung 4ktv gekocht.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

iHLN