Fotoboek 'Pac-Man: Birth of an Icon' is niet alleen bloedmooi geïllustreerd, het verzamelt ook een hele rist nieuwe anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van de videogamefiguur. Of zet vraagtekens bij bestaande verhalen.
Volledig scherm
Fotoboek 'Pac-Man: Birth of an Icon' is niet alleen bloedmooi geïllustreerd, het verzamelt ook een hele rist nieuwe anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van de videogamefiguur. Of zet vraagtekens bij bestaande verhalen. © Cook & Becker

Vijf dingen die je wellicht nog niet wist over Pac-Man

gamesDat Pac-Man is ontstaan uit het beeld van een pizza met één stukje eruit, en dat het de eerste game was die vrouwen naar het lunapark joeg: die verhalen behoren inmiddels tot de bekende mythe over het videogamefiguurtje. Maar een nieuw fotoboek dat dieper dan ooit in de Pac-Man-geschiedenis graaft, brengt wel meer van die anekdotes naar de oppervlakte. En zet hier en daar vraagtekens bij de bestaande.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. “Geen PlayStation 5 voor Sinterklaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconsoles

  “Geen PlayStati­on 5 voor Sinter­klaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconso­les

  Cool Blue verloot 1.800 nieuwe PlayStation 5-consoles. Je kan die niet winnen, maar krijgt gewoon de kans om er een te kopen. 300.000 mensen stelden zich reeds kandidaat. Door een wereldwijd tekort aan computerchips kampt Sony met een gigantische achterstand op de leveringen van de nieuwe spelconsole. Onze game-expert geeft uitleg: “De schaarste zal tot zeker volgend jaar duren”.
 2. Interview met Pokémon-ruilkaartendesigner Atsushi Nagashima: ‘We hebben nooit iets aan de basisregels veranderd’

  Interview met Poké­mon-ruilkaar­ten­de­sig­ner Atsushi Nagashima: ‘We hebben nooit iets aan de basisre­gels veranderd’

  Met een nieuwe rush in de speelgoedwinkel, en zeldzame exemplaren die enkele honderden euro’s waard zijn, hebben Pokémon-ruilkaarten zich opnieuw onder de aandacht van spelers gewerkt. En dan is de Celebrations-uitbreiding, die het vijfentwintigjarige bestaan van de Pokemon Trading Card Game viert, nog maar pas begonnen. We spraken met game director Atsushi Nagashima over het geheim achter het succes.