“Over twintig jaar krijgen games evenveel erkenning als films en boeken”, maakt Ronald Meeus zich sterk.
Volledig scherm
PREMIUM
“Over twintig jaar krijgen games evenveel erkenning als films en boeken”, maakt Ronald Meeus zich sterk. © ©Carline Vandercruyssen

Videogames bestaan 60 jaar en gamejournalist zag enorme evolutie: “Het ‘venten onder elkaar’-sfeertje is écht verleden tijd”

Videogames enkel iets voor adrenalineverslaafde tieners of nerdy kerels in mancaves? Een achter-haald cliché. “De man-vrouwverdeling bij spelers ligt vandaag op zo’n 55-45%”, stelt game- en tech-journalist Ronald Meeus. “Voor jongeren staat gamen als entertainmentvorm gelijk met films en boeken, of zelfs hoger.” Zijn boek ‘Bonus Level’ is een liefdesverklaring aan het medium waar hij al bijna twintig jaar over schrijft.

5 reacties

 • Marc Peeters

  3 weken geleden
  Ben er reeds samen met mijn vrouw van in het begin bij. In onze oudere generatie werd en wordt het dikwijls aanzien als voor kinderen die gaming. Ons brengt het in ieder geval veel vreugde vanwege de continue spanning en interactiviteit. Zet ons twee uur met verstand op nul en blik op oneindig voor de TV en we vallen in slaap! Booooring! Knappe bluray concerten dat is wat anders. Dan staat de highend homecinema met 100 inch scherm in vuur en vlam.
 • Peter Janssens

  1 maand geleden
  De beste games uit de oude doos waren veel realistischer dan die van nu. Je kan niet "winnen", het gaat gewoon sneller en sneller tot je doodgaat, net zoals het echte leven.
 • gerd peeters

  1 maand geleden
  De oude games leuker zou ik niet direct durven zeggen. De oude 2D spellen zijn wel niet zo verouderd dan de 3D games van de ps1 ps2 tijdperk, maar ik merk dat de nostalgische waarden van de oude games beter zijn dan als ik ze nu speel. Het enige voordeel was dat deze games veel simpeler waren om te leren spelen terwijl games nu veel complexer zijn kwa besturing. Dat allemaal gezegd heb ik hele goeie herinneringen aan de oude 8/16 bit consoles en met je vrienden samen spelen was heel leuk.
 • Johan Van hoof

  2 maanden geleden
  En toch waren de oude spellekes veel leuker. Outrun of rad mobile... wonderboy, 1942, double dragon, final fight... De goede oude tijd.
 • Dirk Verschuren

  2 maanden geleden
  Komaan man? Lara Croft de eerste vrouw? Samus Aran was al de heldin van Metroid in de jaren 80! En quid VR games? Half Life Alyx? Toch leuk om weer wat gaming in de krant te zien.

iHLN