VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

VIDEO. 500 supporters voor Belgisch kampioenschap van videospel

League of LegendsIn de Spiroudome in Charleroi is vanmiddag het Belgisch kampioenschap van de videogame ‘League of Legends’ gehouden. Twintig gamers in vier teams namen het tijdens het toernooi tegen elkaar op. Opvallend: honderden toeschouwers woonden de wedstrijd live bij.

5 reacties

 • Johnny Verbist

  4 jaar geleden
  Even nog iets toevoegen ben in paleis 12 paar jaar geleden naar de halve finales gaan kijken van League of Legends en daar zat toen 16.000 man dus 500 man grootste evenement ben niet goed mee?
 • Johnny Verbist

  4 jaar geleden
  Even in perspectief plaatsen de finale van League of Legends had 60 miljoen kijkers, de finale van de nba 17miljoen, WK wielrennen 30 miljoen en dan wordt dit zo negatief bericht.
 • Lawrence Van Damme

  4 jaar geleden
  Akkoord met de reacties hieronder. Is het echt nodig om op zo'n neerbuigende manier hierover te berichten. Alsof gamen iets voor sukkelaars is en de toeschouwers op zo'n event nog grotere sukkelaars zijn. We leven in 2018 waar meer dan 2 miljard mensen op de aardbol gamet!
 • Marco b.

  4 jaar geleden
  Nogal denigrerend voor .. "een videospel". Het grootste "esport game" momenteel wereldwijd te volgen. Noem me een nerd maar zelfs de meer ervaren spelers (zowel in LoL als andere games) bijten hun tanden stuk op dit spel. Enkel de DotA spelers doen er vaak nog een schepje bovenop.
 • Tim Van Steirteghem

  4 jaar geleden
  Belachelijke titel, precies of 500 is veel voor "...videospel". Het is 2018, verruim je wereld eens.

Tech