Beeld uit 'Strange Horticulture'.
Volledig scherm
Beeld uit 'Strange Horticulture'. © Iceberg Interactive

‘Strange Horticulture’: bloemisterij van de ziel

GamereviewAdventuregame ‘Strange Horticulture’, uit voor pc en Nintendo Switch, leidt je een wondere fictieve plantenwereld binnen. En zet je daarmee op het pad van nog meer, diepere, schrikwekkendere mysteries.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Belgische ‘League of Legends’-topspeler Targamas: ‘Ik voel meteen aan wat m’n team nodig heeft’
  eSports-interview

  Belgische ‘League of Le­gends’-topspeler Targamas: ‘Ik voel meteen aan wat m’n team nodig heeft’

  Sinds hij eind vorig jaar onderdak vond bij het grote G2 Esports, is de 22-jarige Raphaël ‘Targamas’ Crabbé een van de Belgische toppers in de wereldwijde professionele ‘League of Legends’-competitie. Aan de vooravond van Worlds 2022, het wereldkampioenschap in zijn game waaraan hij voor het eerst deelneemt met zijn nieuwe team, voelde HLN hem aan de tand over het onwaarschijnlijke pad dat hij al heeft afgelegd. En dat hem misschien dit jaar al naar die begeerde wereldbeker leidt.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.