Een brok 'artwork' voor de remake van de actiegameklassieker.
Volledig scherm
Een brok 'artwork' voor de remake van de actiegameklassieker. © Ubisoft

‘Prince of Persia: The Sands of Time’-remake steekt magie van 1001 nachten in nieuw jasje

gamesMet Prince of Persia: The Sands of Time uit 2003 zette Ubisoft zijn eerste ware blockbustergame neer. Zeventien jaar later werkt het Franse gamebedrijf nu aan een remake, maar de uitdaging is groot: zal hij er fris genoeg uitzien om nostalgische gamers die de originele game hebben gespeeld opnieuw voor zich te winnen, én nieuwe spelers kunnen aantrekken met gameplay van vandaag?

 1. Project Cars 3: de racegame waar we echt op zaten te wachten

  Project Cars 3: de racegame waar we echt op zaten te wachten

  Dat Project Cars 3 anders is dan z’n voorgangers, is een understatement. Alsof je naar een trilogie kijkt en de derde film het plots over een totaal andere boeg gooit. Fans van het eerste uur gaan bij zo’n aankondiging meteen huiveren. Voor sommige spelers zal dat ook terecht blijken, maar wat ons betreft is het vooral een kwestie van de knop omdraaien en tot de conclusie komen dat we misschien wel de meest complete racegame van de voorbije jaren in handen hebben.
 2. Recensie 'Prince of Persia Classic HD': origineel platformspel in nieuw jasje
  Play

  Recensie 'Prince of Persia Classic HD': origineel platform­spel in nieuw jasje

  Ubisoft heeft de oerversie van 'Prince of Persia' in een nieuw jasje gestoken voor de iPad. Hoewel de graphics zijn opgepoetst en er nieuwe tussenfilmpjes werden toegevoegd, zijn de levels van het platformspel helemaal hetzelfde gebleven. Dat betekent dat de hoofdrolspeler weer uit een paleiskerker moet ontsnappen en daarbij vlijmscherpe pinnen, diepe putten, inzakkende vloeren en lelijke wachters moet trotseren om zijn lief uit de handen van slechterik Jaffar te redden.
 3. Hoezo is ‘Gotham Knights’ een Batman-game zonder Batman? We vroegen het de producer
  games

  Hoezo is ‘Gotham Knights’ een Bat­man-ga­me zonder Batman? We vroegen het de producer

  Batman is – of tenminste: lijkt – hartstikke dood, en vier van zijn voormalige leerlingen moeten het overnemen om de misdaad te bestrijden in Gotham City: zo begint Gotham Knights, zeg maar een Batman-game zonder de Batman. De game werd heel summier aangekondigd op het voorbije DC Fandome-event. De rest vroegen we aan producer Fleur Marty bij WB Games Montréal, waar de game wordt ontwikkeld voor een release begin 2021.

iHLN