Iemand speelt 'Wordle' op de originele website van het spel.
Volledig scherm
Iemand speelt 'Wordle' op de originele website van het spel. © NurPhoto via Getty Images

Oorspronkelijke lijst van hitgame ‘Wordle’ had woorden als ‘ZIZEL’ en ‘CRUSY’

Een van de eerste versies van hitgame ‘Wordle’ had een woordenlijst die een pak langer was en vreemde Engelse termen bevatte als ‘yorps’, ‘zizel’ en ‘crusy’. Dat vertelde ontwikkelaar Josh Wardle tijdens een presentatie op de Game Developer Conference (GDC) in San Fransisco.

 1. REVIEW. ‘Kirby’s Return To Dream Land Deluxe’ is fluffy fun voor heel de familie
  games

  REVIEW. ‘Kirby’s Return To Dream Land Deluxe’ is fluffy fun voor heel de familie

  Je zou het misschien niet meteen denken maar Kirby, dat onooglijke roze bolletje ja-wat-is-het-nu-eigenlijk heeft al meer dan dertig games opgeleverd. Daarmee is het niet alleen een van de meest uitgebreide, maar ook best verkochte Nintendo-franchises ooit. En hoewel Kirby nooit vies is geweest van uitstapjes naar genres als pakweg flipper- en vechtspellen, is de naam toch vooral synoniem met gezapige platformers die door jong en oud gespeeld kunnen worden. Eén van die titels verscheen in 2011 voor de Wii en is nu in een nieuw jasje gestoken voor de Switch als ‘Kirby’s Return to Dream Land Deluxe’.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.