Keihard racen op mooie circuits: dat is GRID.
Volledig scherm
Keihard racen op mooie circuits: dat is GRID. © Screenshot GRID

No-nonsense keihard racen op schitterende circuits: dat is GRID in zes woorden

Het racespel GRID is terug. De voorganger van dit arcadespel dateert al van vijf jaar geleden, fans zijn dan ook benieuwd of deze vierde GRID in de buurt komt van de veelgeprezen eersteling uit 2008. Ik zou het niet weten, want dit is de eerste versie die ik in handen krijg. Maar wat ik wel kan zeggen: ik ga dit spel de komende maanden vaak spelen. Want het is een game die draait rond keihard no-nonsense racen op schitterende circuits.

3 reacties

 • Rudy Peeters

  2 jaar geleden
  Mogen mensen geen video games meer spelen, Filip? Ik zou zeggen, besteed je tijd eens met het volgen van een cursus Engels.
 • Filip Eriksen

  2 jaar geleden
  Besteed je tijd eens met het leren bespelen van een instrument bv. M.a.w. get a live.
 • Hedwig Goethals

  2 jaar geleden
  Nu terug een mobiele PSP. Goed voor op vakantie.
 1. HLN-gamejournalist Ronald Meeus neemt je mee op avontuur door 60 jaar videogames
  Play
  games

  HLN-gamejourna­list Ronald Meeus neemt je mee op avontuur door 60 jaar videogames

  Onze game-expert Ronald Meeus vertelt over zijn kraakvers boek Bonus Level, een echte liefdesbrief aan videogames. Voor de gamer is het een feest van herkenning, maar het doelpubliek beperkt zich zeker niet tot de liefhebbers. Het is sowieso leerrijk voor iedereen én het leest lekker vlot weg, onder meer dankzij de rijke lading persoonlijke anekdotes die Ronald put uit veertig jaar gamen en meer dan twintig jaar gamejournalistiek.
 2. Bekijk hier (verbluffende) beelden uit de eerste grote ‘Assassin’s Creed: Valhalla’-uitbreiding

  Bekijk hier (verbluf­fen­de) beelden uit de eerste grote ‘Assassin’s Creed: Valhalla’-uitbrei­ding

  In Wrath of the Druids, de eerste grote expansie voor videogametopper Assassin’s Creed: Valhalla, doet de speler zijn vikingkrijger Eivor Ierland aan. Waar zij/hij (je kunt het geslacht van je protagonist kiezen) op jacht moet naar een mysterieuze druïdische sekte, de Children of Danu. Maar waar er haar/hem natuurlijk ook historische gebeurtenissen staan te wachten, waaronder de kroning van ‘opperkoning’ Flann Sinna.
 3. GAMEREVIEW. ‘Returnal’ bezorgt je een epische rotdag in de ruimte
  gamereview

  Eigenzinni­ge‘ Returnal’ bezorgt je een epische rotdag in de ruimte

  Wat van veraf leek op een prettig tussendoortje voor die kleine groep gamers die het niet erg vinden om vaak te sterven in hun spel, blijkt bij release de eerste échte next-gen-game te zijn, met een uitstekend gebruik van de geavanceerde schokkende PlayStation 5-controller en driedimensionale audio. Returnal is tegelijkertijd een technologische triomf en een retestrakke spelervaring. Ook voor wie niét graag iedere tien minuten het loodje legt in een game.
 1. Waarom Xbox ook kleine, intieme games als ’12 Minutes’ uitbrengt
  games

  Waarom Xbox ook kleine, intieme games als ’12 Minutes’ uitbrengt

  Met financiële hulp van Microsoft Xbox kunnen videogames als 12 Minutes, die heel bescheiden beginnen als zogeheten indie-titels, ineens vrij uitgebreid worden. Bij zo’n exclusiviteitsdeal tussen een wroetende onafhankelijke studio en een miljardenmerk varen beide partijen wel: de ene krijgt extra middelen om er een iets ambitieuzere game van te maken, de andere haalt er een artistiek prestigeprojectje mee in huis.

iHLN