Nintendo schrapt Mario-games in België
Volledig scherm
Nintendo schrapt Mario-games in België © REUTERS

Nintendo schrapt Mario-games in België

GamesNintendo Benelux zal twee smartphone-games, Mario kart tour en Dr. Mario World, deze zomer niet lanceren in ons land. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Reden is volgens het bedrijf de onduidelijke Belgische wetgeving over 'loot boxes'.

16 reacties

 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Een goede maatregel. Sommige spelontwikkelaars rekenen eerst 60 euro voor hun spel om daarna de speler nog eens proberen te melken. Bovendien is het heel oneerlijk tegenover spelers die het met een beperkt budget moeten stellen. In-game-aankopen zou volledig verboden moeten worden. België is tot zelfs in de VS geroemd voor deze maatregel. Reken op het eind maar eens uit wat het spel werkelijk heeft gekost.
 • Alex Millian

  2 jaar geleden
  dan mogen ze elke game uit de android play store verwijderen....
 • Michiel de Meulder

  2 jaar geleden
  In elke game van grote ontwikelaars zijn loot boxes op de smartphone van mortal kombat tot Subway surfer en need for speed wa ne zever de Belgische staat
 • Gustaaf Godefridis

  2 jaar geleden
  De enigste reden waarom ze lootboxes bannen is omdat ze er zelf geen geld mee verdienen, alle andere vormen van gokken waar wel belastingen op staan zijn legaal, sterker nog, ze worden gepromoveerd om te doen. Meeste lootboxes zijn cosmetics en beïnvloeden het spel niet, het is EEN KEUZE om ze te kopen net zoals elk andere vorm van gokken.
 • Gregory Vranckaert

  2 jaar geleden
  En volwasse mensen mogen zelf niet kiezen? Big brother is watching
 1. Call of Duty’s populaire Zombiesmodus krijgt een broertje: vijf vragen aan de makers
  games

  Call of Duty’s populaire Zombiesmo­dus krijgt een broertje: vijf vragen aan de makers

  In World at War, de 2008-editie van Call of Duty, introduceerde ontwikkelaar Treyarch destijds een nieuwe modus: Zombies. Teams van vier spelers namen het op tegen alsmaar taaiere golven van zombies. Een virtuele uitputtingsslag die uiteindelijk nooit gewonnen kon worden, maar daarom niet minder populair werd. De gameplay werd gaandeweg uitgebouwd met nieuwe settings en complexe maar probleemloos te negeren verhaallijnen, maar wat de elegant eenvoudige basisformule betreft, volgde Zombies het voorbeeld van AC/DC en bracht vooral meer van het beproefde zelfde.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen

iHLN