‘Fortnite’-ontwikkelaar Epic Games ligt al enige tijd in de clinch met Apple. ‘Fortnite’ is sinds vorige maand niet meer beschikbaar op iOS-apparaten na een rechtszaak van Epic Games tegen Apple. Nu heeft Apple zelf ook een aanklacht ingediend.
Volledig scherm
‘Fortnite’-ontwikkelaar Epic Games ligt al enige tijd in de clinch met Apple. ‘Fortnite’ is sinds vorige maand niet meer beschikbaar op iOS-apparaten na een rechtszaak van Epic Games tegen Apple. Nu heeft Apple zelf ook een aanklacht ingediend. © AFP

Nieuw hoofdstuk in ‘Fortnite’-drama: Apple klaagt ontwikkelaar aan voor diefstal

De strijd tussen Apple en ‘Fortnite’-ontwikkelaar Epic Games is nog lang niet gestreden. Nadat Epic Games vorige maand Apple aanklaagde, doet het elektronicabedrijf nu het omgekeerde. Volgens Apple pleegt het bedrijf achter ‘Fortnite’ namelijk diefstal.

 1. Geen nieuwe versie van ‘Fortnite’ voor wie speelt op een toestel van Apple

  Geen nieuwe versie van ‘Fortnite’ voor wie speelt op een toestel van Apple

  Epic Games, de maker van het populaire spel ‘Fortnite’, heeft bevestigd dat het nieuwe seizoen van het spel niet zal worden uitgebracht voor iPhones, iPads en Mac-computers. De game-ontwikkelaar laat weten dat het de ontwikkeling voor alle besturingssystemen van Apple voor onbepaalde tijd op pauze zet. Eerder deze maand verwijderde Apple Fortnite uit de App Store omdat Epic Games met een nieuw betaalsysteem was gekomen in het spel om verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.
 2. Epic Games wil dat rechter Apple verbiedt om 'Fortnite’ uit de App Store te gooien

  Epic Games wil dat rechter Apple verbiedt om 'Fortnite’ uit de App Store te gooien

  Spelletjesmaker Epic Games wil dat de Amerikaanse rechter Apple verbiedt stappen te nemen tegen de maker van het populaire spel ‘Fortnite’. Zo zou Apple ‘Fortnite’ niet uit de App Store mogen gooien, wat de iPhone-maker vorige week al deed, en moet Apple ook verboden worden de ontwikkelaarslicentie van Epic in te trekken. Epic wil ook dat er een verbod komt voor Apple om al gedownloade versies van ‘Fortnite’ van apparaten met iOS te verwijderen.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

iHLN