De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Brugge, een van de tientallen monumenten die Microsoft bijplantte in het wereldmodel van zijn 'Flight Simulator'.
Volledig scherm
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Brugge, een van de tientallen monumenten die Microsoft bijplantte in het wereldmodel van zijn 'Flight Simulator'. © Microsoft

‘Microsoft Flight Simulator' zet Belgische troeven gratis op de kaart

gamesSpelers die in Microsoft Flight Simulator boven België vlogen, hadden tot vandaag nauwelijks meer dan het Atomium als herkenningspunt. Met een gratis update komen daar nu meteen tientallen monumenten bij, zoals het Justitiepaleis in Brussel en de Citadel van Namen. Land per land werkt Microsoft op die manier verder aan wat ooit een volledig accurate ‘digitale tweeling’ van de planeet moet worden.

 1. De hoge ambities van ‘Balan Wonderworld’, en hoe die écht niet werden waargemaakt
  gamereview

  De hoge ambities van ‘Balan Wonder­world’, en hoe die écht niet werden waarge­maakt

  Twee jaar lang maakte de Japanse videogamereus Square Enix gamers warm voor Balan Wonderworld, de nieuwe worp van Sonic-bedenker Yuji Naka. We spraken voor de release met producer Noriyoshi Fujimoto en componist Ryo Yamazaki over de torenhoge plannen die ze hadden voor de game, om vervolgens bij het spelen te ontdekken dat ze die in de verste verte niet hebben waargemaakt. De ambities aan de realiteit afgetoetst.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

iHLN