Het onderzoek wees uit dat enkel Star Wars Battlefront 2 niet als kansspel kon geoormerkt worden. De makers verwijderden de loot boxen na protest van gamers.
Volledig scherm
Het onderzoek wees uit dat enkel Star Wars Battlefront 2 niet als kansspel kon geoormerkt worden. De makers verwijderden de loot boxen na protest van gamers. © rv

Kansspelcommissie dreigt populaire videogames te beboeten

De Kansspelcommissie dreigt met boetes tot 1,6 miljoen euro als een aantal populaire videogames niet aangepast wordt. Dat schrijft De Standaard vandaag.

33 reacties

 • Yvan Lissens

  4 jaar geleden
  Ze hebben gelijk. Als je 60+ euro uitgeeft voor een spel dan mag je verwachten dat je het spel kan uitspelen zonder nog extra te moeten investeren tijdens het spelen. Betere wapens /items in ruil voor geld kan gewoon niet toegelaten worden. Je kan het vergelijken met "cheaten". Een spel speel je uit met handigheid, niet met de dikste portefeuille.
 • Geert Matthys

  4 jaar geleden
  Nu nog die mobiele oplichterij games aanpakken met hun 99euro pakketjes
 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  Kan er ook zo'n regeling komen voor politici. Na de verkiezingen is het ook altijd afwachten wat er gaat gebeuren. Puur gokwerk dus.
 • David Dekeuckelaere

  4 jaar geleden
  Dan moeten ze ook trading card games banen zoals pokemon en magic the gathering.
 • Pim Decker

  4 jaar geleden
  csgo heeft nu alle "gambling" (gok sites) verwijderd
 1. Groeten uit de jaren 80: vijf retroconsoles getest
  PREMIUM

  Groeten uit de jaren 80: vijf retroconso­les getest

  Vijftien jaar geleden doken ze voor het eerst op: moderne edities van klassieke consoles, in een kleinere plastic replica met daarop tientallen games van weleer. We waren de dingen al vergeten, tot Nintendo anderhalf jaar geleden zélf kwam met zo'n miniversie van zijn NES-console. De Super NES Mini volgde en intussen zijn er ook een miniversie van de Commodore 64 en soortgelijke producten van Atari en Sega. En ineens zijn retroconsoles weer hip. Maar welke weet uw nostalgische ziel te raken?
 2. Amerikaanse hardware-fabrikant Razer gaat samenwerking aan met KRC Genk Esports
  Genk

  Amerikaan­se hardware-fabrikant Razer gaat samenwer­king aan met KRC Genk Esports

  Razer, ‘s werelds grootste hardware-fabrikant voor gamers, gaat een driejarig partnership aan met KRC Genk Esports. Dat is op verschillende manieren een primeur. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse lifestyle-merk in zee gaat met een Benelux-team, evenals de eerste keer dat ze samenwerken met een esports-team dat ontstaan is uit een voetbalclub. KRC Genk Esports en Razer willen samen esports dichter bij topsport brengen.

iHLN