'Redfall' kun je in je eentje spelen, maar het is plezieriger met meerdere spelers in coöp.
Volledig scherm
'Redfall' kun je in je eentje spelen, maar het is plezieriger met meerdere spelers in coöp. © Bethesda

Interview met de creatieve krachten achter hypegame ‘Redfall’: “Iedereen begrijpt vampieren”

De aanstaande nieuwe game van topstudio Arkane, na kleppers als ‘Dishonored’, ‘Prey’ en ‘Deathloop’, wordt… een soort ‘Back 4 Blood’, maar dan met vampieren in plaats van zombies. HLN sprak met Ricardo Bare en Harvey Smith, de creatieve krachten achter de game, over die nogal merkwaardige keuzes.

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Opmars van de radicale coöpgame: in meer en meer videogames hebben spelers elkaar écht nodig
  games

  Opmars van de radicale coöpgame: in meer en meer videogames hebben spelers elkaar écht nodig

  Er bestaan honderden videogames waarin spelers in elkaars spel kunnen opduiken. Maar er bestaan ook coöpgames die het veel minder vrijblijvend aanpakken, en waarin twee tot vier spelers elkaar effectief nòdig hebben om verder te geraken. Dat soort titels is stevig in opmars. En de Nederlandse gamestudio achter ‘We Were Here Forever’, zo’n nieuwe co-op-only-game, denkt te weten waarom.