Antagoniste Julianna staat je keihard naar het leven, en dat overlijden mag pijnlijk zijn. Maar waarom precies?
Volledig scherm
Antagoniste Julianna staat je keihard naar het leven, en dat overlijden mag pijnlijk zijn. Maar waarom precies? © Bethesda

In 'Deathloop' moet je letterlijk feest aan einde der tijden (doen) crashen

gamereviewWanneer je sterft in de vandaag verschenen first person shooter Deathloop, begint dezelfde dag weer helemaal van voor af aan. Het is een motief dat je de laatste tijd wel vaker tegenkomt in videogames. Maar Arkane Studios, de makers van de uitstekende Dishonored-reeks, maakten er iets speciaals van in het verhaal dat ze errond brouwden: je moet letterlijk het feest aan het einde der tijden (doen) crashen.

 1. Gamen én sporten tegelijk, dat kan vanaf nu in de unieke ‘sportscube’ in Brugge: “We willen deze doelgroep ook echt weer aan het bewegen krijgen”
  Brugge

  Gamen én sporten tegelijk, dat kan vanaf nu in de unieke ‘sportscube’ in Brugge: “We willen deze doelgroep ook echt weer aan het bewegen krijgen”

  Een lokaal waar je aan yoga, buikspieroefeningen of fietsen kan doen met beweeggames die je uitdagen. Dat is de ‘Sportscube for Active Gaming’ in Sport Vlaanderen Brugge. Een soort sporthal voor gamers dus, al kan iedereen er straks gebruik van maken. “Als ik die doelgroep hier aan het bewegen krijgt, zal mijn missie geslaagd zijn”, zegt docent Joktan Willem.
 1. ‘Psychonauts 2’ is het meesterwerk van Tim Schafer, een auteur onder gamemakers

  ‘Psycho­nauts 2’ is het meester­werk van Tim Schafer, een auteur onder gamemakers

  Psychonauts 2, het langverwachte vervolg op de cultgame uit 2005, verscheen onlangs, en wat we erover te vertellen hebben valt extreem kort samen te vatten: het is een meesterwerkje. En de prachtig gestileerde spelwereld die ontwerper Tim Schafer erin neerzette, bewijst ook weer dat videogames een auteur kunnen hebben, net als boeken, strips en films. Een die, in dit geval, zonet zijn magnum opus heeft neergezet.

iHLN