Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Gamingsite Twitch gaat ‘sexy’ vrouwen die vanuit bad streamen niet weren

Videowebsite Twitch gaat vrouwen die vanuit een bad streamen niet weren omdat anderen ze sexy vinden. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een bericht op de website. Veel adverteerders wilden niet dat hun reclames werden getoond op de kanalen van een aantal vrouwen. Daarom stopte Twitch helemaal met het tonen van reclame op die kanalen.

6 reacties

 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Ergens normaal dat een fabrikant zijn producten niet wil linken aan een video van iemand die het nodig vindt om halfnaakt te moeten streamen vanuit haar badkuip. Dat heeft niets meer te maken met gamen.
 • Lucien Switten

  1 jaar geleden
  Zo kunnen de gebruikers die beelden natuurlijk ook beter vinden :-)
 • peter vandenweyer

  1 jaar geleden
  Wat zijn we allemaal toch preuts aan t worden...leve de sixties
 • Jef Van De Plas

  1 jaar geleden
  Ja en dan binnenkort iemand die streamt terwijl hij/zij aan het opladen is aan het stroomnet, zittende in bad ( het zou echt de eerste niet zijn ), zal een schoon zicht zijn .
 • Peeters Jan

  1 jaar geleden
  Dubbele standaarden in onze maatschappij worden steeds moeilijker te negeren. Er zijn bijvoorbeeld al mannelijke twitch streamers gestraft geweest omdat ze tijdens de hitte van de zomer in hun onderhemdje zaten te streamen.
 1. Geen ‘streamer’, maar wel een ‘joueur-animateur en direct’: Frankrijk verbant Engelse gametermen en introduceert Franse equivalenten

  Geen ‘streamer’, maar wel een ‘jou­eur-animateur en direct’: Frankrijk verbant Engelse gametermen en introdu­ceert Franse equivalen­ten

  Frankrijk gaat Engelse gamewoorden, zoals ‘esports’, ‘streaming’ en ‘pro-gamer’, verbannen en zulke termen door Franse equivalenten vervangen. Met die beslissing willen taalexperten de strijd tegen anglicismen aangaan en de “puurheid van de Franse taal” behouden. De nieuwe gametermen staan opgesomd in de ‘Journal Officiel’ of het Franse staatsblad. Hoewel sommige termen simpelweg zijn vertaald, krijgen andere een vrij omslachtig alternatief. Zo moet een Franse streamer zichzelf vanaf nu een ‘joueur-animateur en direct’ noemen.

Tech