Pac-Man werd eerder al eens tot kunst verheven in deze 3D straattekening.
Volledig scherm
Pac-Man werd eerder al eens tot kunst verheven in deze 3D straattekening. © PHOTO_NEWS

Games zijn kunst voor MoMa

Pac-Man in de plaats van Picasso en Spacewar in de plaats van Warhol. Het Museum of Modern Art (MoMA) in New York heeft videospellen tot kunst verklaard, of toch minstens enkele. Het vermaarde museum neemt 40 videospellen in zijn verzameling op, zo heeft het laten weten. Klassiekers als Pac-Man (1980), Tetris (1984) en Sim City 2000 (1994) mogen de spits afbijten.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. In 'Deathloop' moet je letterlijk feest aan einde der tijden (doen) crashen
  gamereview

  In 'Deathloop' moet je letterlijk feest aan einde der tijden (doen) crashen

  Wanneer je sterft in de vandaag verschenen first person shooter Deathloop, begint dezelfde dag weer helemaal van voor af aan. Het is een motief dat je de laatste tijd wel vaker tegenkomt in videogames. Maar Arkane Studios, de makers van de uitstekende Dishonored-reeks, maakten er iets speciaals van in het verhaal dat ze errond brouwden: je moet letterlijk het feest aan het einde der tijden (doen) crashen.

iHLN