De populierlange dame Dimitrescu is een van de grotere griezels die je te lijf gaan in 'Resident Evil Village'.
Volledig scherm
De populierlange dame Dimitrescu is een van de grotere griezels die je te lijf gaan in 'Resident Evil Village'. © Capcom

GAMEREVIEW. ‘Village’ is de ‘Greatest Hits’ van de ‘Resident Evil’-reeks

gamesDe achtste Resident Evil-game brengt je in een gloednieuwe, bijzonder creepy omgeving, en je primaire vijanden zijn weerwolven in plaats van zombies. Maar verder is het vooral een herkenbare – om niet te moeten zeggen: voorspelbare - aflevering uit de horrorserie.

 1. Hoe weet je of zoon of dochter té veel gamen? “Slechte schoolresultaten en discussies en ruzies zijn vaak een teken aan de wand”
  PREMIUM

  Hoe weet je of zoon of dochter té veel gamen? “Slechte schoolre­sul­ta­ten en discussies en ruzies zijn vaak een teken aan de wand”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: verslaafde-coach Matthias Dewilde (35). Vijftien jaar geleden was hij zelf een gameverslaafde. Nu helpt hij anderen om aan “die destructieve aantrekkingskracht van games” te weerstaan. “Gamers zijn vaak erg intelligent, soms zelfs hoogbegaafd, en hebben uitdagingen nodig. Die vinden ze niet altijd op school, maar wel in games.”
 2. GAMEREVIEW. ‘Returnal’ bezorgt je een epische rotdag in de ruimte
  games

  GAMEREVIEW. ‘Returnal’ bezorgt je een epische rotdag in de ruimte

  Wat van veraf leek op een prettig tussendoortje voor die kleine groep gamers die het niet erg vinden om vaak te sterven in hun spel, blijkt bij release de eerste échte next-gen-game te zijn, met een uitstekend gebruik van de geavanceerde schokkende PlayStation 5-controller en driedimensionale audio. Returnal is tegelijkertijd een technologische triomf en een retestrakke spelervaring. Ook voor wie niét graag iedere tien minuten het loodje legt in een game.

iHLN