Een van de CIA-agenten wordt vertolkt door actrice Ashley Tisdale.
Volledig scherm
Een van de CIA-agenten wordt vertolkt door actrice Ashley Tisdale. © Bandai Namco

GAMEREVIEW. ‘House of Ashes’ is meer een monster- dan een horrorgame

gamereviewEen stel Amerikaanse mariniers en CIA-agenten, ergens in 2003, dénkt dat ze een ondergrondse bunker met Saddam Hoesseins massavernietigingswapens hebben gevonden. In plaats daarvan komen ze, samen met Iraakse soldaten die op dezelfde plaats belanden, in het voorgeborchte van de Mesopotamische hel terecht. Het knalt in de nieuwe Dark Pictures-horrorgame. Helaas vooral letterlijk.

 1. Goed gamen brengt veel geld op: “Er zijn zelfs al transfers voor bedragen met zeven cijfers”
  PREMIUM

  Goed gamen brengt veel geld op: “Er zijn zelfs al transfers voor bedragen met zeven cijfers”

  Maan je je tiener voortaan aan om een potje gamen voorrang te geven op huiswerk? De verleiding wordt groot als je ziet welke bedragen er circuleren in gamewedstrijden. De winnaar van het WK League of Legends, dat miljoenen kijkers trekt, zal na de finale op 6 november ruim een half miljoen dollar binnenrijven. “En dat stelt niet eens veel voor in verhouding met wat topspelers van de populairste games jaarlijks verdienen”, zegt vicevoorzitter Damien Rapoye van de Belgische esportsfederatie.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. “Geen PlayStation 5 voor Sinterklaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconsoles

  “Geen PlayStati­on 5 voor Sinter­klaas”, 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconso­les

  Cool Blue verloot 1.800 nieuwe PlayStation 5-consoles. Je kan die niet winnen, maar krijgt gewoon de kans om er een te kopen. 300.000 mensen stelden zich reeds kandidaat. Door een wereldwijd tekort aan computerchips kampt Sony met een gigantische achterstand op de leveringen van de nieuwe spelconsole. Onze game-expert geeft uitleg: “De schaarste zal tot zeker volgend jaar duren”.