Star Wars Battlefront II
Volledig scherm
Star Wars Battlefront II © rv

"EA haalde microtransacties uit 'Star Wars Battlefront II' onder druk van Disney"

gamesGamesbedrijf Electronic Arts (EA) haalde enkele dagen geleden microtransacties uit de nieuwe game 'Star Wars Battlefront II'. The Wall Street Journal vernam van een anonieme bron dit gebeurde omdat onder anderen Disney-hoofd Robert Iger zich zorgen maakte over mogelijke reputatieschade aan de Star Wars-franchise.

5 reacties

 • mathias Caluw?

  5 jaar geleden
  Wil niet zeggen dat dit niet het enige spel is dat dit doet dat we het zomaar moeten aanvaarden. Pay 2 win in een full priced game is NOT DONE, en tegenstand moest al veel langer komen tegen dit soort geldgraaiende praktijken
 • Geert Matthys

  5 jaar geleden
  Koop gewoon Skyrim, loopt op elke pc vandaag en eindeloos herspeelbaar met duizenden gratis mods, multiplayer is alleen maar miserie. Het internet is een catastrofe voor games gebleken.
 • Johan Vervoort

  5 jaar geleden
  Denken ze nu echt dat dit het enige spel is waarin dit gebeurt
 • Mattijs Raspaard

  5 jaar geleden
  Ik weet niet wat iedereen verwacht had. EA staat bekend voor altijd microtransactions te hebben en niet zoals in freemium games die gratis zijn + micro transactions maar het zo maken dat je bijna geen keuze hebt dan lootboxen te kopen. Shadow of war is ook zo een spel dat gebruik maakt van deze microtransactions, echt spijtig.
 • yves Strubbe

  5 jaar geleden
  Een dergelijk betaalsysteem heb je in alle "free to play" spelen. Ik speel Runes of Magic, kun je gratis uit het net halen, gratis spelen, maar als je merkelijke vorderingen wil halen kost het echt geld. Ik betaal ± €100 per jaar, er zijn spelers die het dubbele betalen per maand. De ontwikkelaars moeten ook betaald worden, en het spel wordt regelmatig uitgebreid. Wie niet met het systeem akkoord is moet het niet spelen.