'Star Wars 1313', een van de games die niet mochten zijn.
Volledig scherm
'Star Wars 1313', een van de games die niet mochten zijn. © Lucasfilm

Dit zijn de beste videogames die niet mochten zijn

gamesEr zijn zopas ruwe beelden opgedoken van Star Wars 1313, een ambitieuze videogame waarvan in 2012 de productie boudweg werd stopgezet. Het is lang niet de enige gameproductie waarmee zoiets is gebeurd. Hier zijn de beste videogames die helaas niet mochten zijn.

  1. Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemische infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”
    PREMIUM

    Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemi­sche infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”

    Corona is nog niet volledig achter de rug of iedereen heeft het al over een nieuwe pandemie. Deze keer gelukkig eentje die enkel op ons scherm te zien is - althans voorlopig toch. In de populaire HBO-reeks ‘The Last of Us’ teistert een schimmelinfectie de wereld en verandert iedereen in een bloeddorstig monster. Maar hoe realistisch is dit? Zou het ons ooit ook echt kunnen overkomen? En hoe gevaarlijk zijn schimmels echt? We vroegen het aan microbioloog Hans Carolus (KU Leuven).